Truer med å forby Apple-produkter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. juni 2024 | 07:00

Tesla og SpaceX-gründer Elon Musk truer med å forby Apple-produkter for sine ansatte.

– Hvis Apple integrerer tjenester fra Open AI og Chat GPT i enhetene sine, vil det blir forbud mot Apple-produkter i mine selskaper. Det er et uakseptabelt sikkerhetsbrudd, skriver Elon Musk på X.

Selv besøkende får ikke komme inn med Apple-produkter.

– Besøkende må legge igjen sine Apple-produkter ved inngangsdøren, hvor de vil bli lagt i et «Faraday- cage». Et bur som brukes for å skjerme mot elektriske felter.

Musk svarte på et innlegg fra Apple-sjef Tim Cook.

– Enten stopper dere denne skumle spionprogramvaren, eller så vil alle Apple-enheter bli forbudt fra lokalene til mine selskaper.

Musk var med å grunnlegge OpenAI i 2015 og trakk seg fra styret i 2018. Han har nylig vært en vokal kritiker av selskapet og dets administrerende direktør, Sam Altman. Musk anla søksmål mot OpenAI og Altman i mars, blant annet med påstand om at de brøt selskapets opprinnelige oppdrag om å utvikle AI «til fordel for menneskeheten bredt». Musk har blant annet anmodet om en pause i utviklingen og advart om at kunstig intelligens kan bli så kraftig at den blir umulig for mennesker å kontrollere.

Ifølge CNBC samlet musk i en nylig finansieringsrunde inn 6 milliarder dollar til xAI, hans potensielle konkurrent til OpenAI. xAIs første produkt, Grok, er ment å være et politisk støtende svar på ChatGPT. Musk grunnla Neuralink, en oppstart av hjernegrensesnitt, og Boring Company, en tunnelvirksomhet, i tillegg til Tesla, SpaceX og xAI.

mest lest