Orban: – EU får ikke opprette migrant-ghettoer i Ungarn

Avatar photo
Publisert 11. juli 2023 | 17:39

Etter EU la frem en ny plan from bosetting av flyktninger, har Ungarns statsminister Viktor Orban uttalt at han nekter å la EU styre flyktningpolitikken som skal føres i landet hans.

– Vi kommer ikke til å akseptere obligatoriske kvoter, og vi vil ikke bygge migrant-ghettoer i Ungarn, sier Orban.

Han legger til at de vil finne juridiske og politiske løsninger for å komme seg rundt EUs bestemmelser.

– Situasjonen er trist. Ungarn må ikke bare beskytte seg selv mot ulovlige migranter og menneskesmuglere, men også mot Brussel, sier Orban.

EU kom nylig med et nytt forslag om bosetting av flyktninger. Planen innebærer at EUs medlemsland må akseptere et visst antall flyktninger, og de som nekter, risikerer å måtte betale en bot på 200.000 kroner for hver flyktning de ikke tar imot.

Orban mener flyktning- og innvandringspolitikken de har ført så langt er bedre enn hva EU foreslår.

– Vi slipper ikke inn noen før de ha fått goskjent asylsøknaden sin. Den ungarnske modellen er svært effektivt og fungerer glimrende, sier Orban.

Statsministeren hevder og at den strenge linjen hans ikke bare er bra for Ungarn, men også for Østerrike og resten av Europa.

– I fjor stoppet vi hundretusenvis av ulovlige innvandrere fra å komme seg inn i EU. Bare ved grensen til Serbia stoppet vi 270,000 mennesker, forteller Orban.

Den ungarnske statsministeren snakket nylig om frykten for at det vil danne seg ghettoer i Ungarn da han snakket på radiokanalen Kossuth Radio.

– Hvis vi skal ta imot titusenvis av flyktninger slik EU ønsker, så vil det føre til at det danner seg ghettoer. Dette er noe jeg kjemper mot med alt jeg kan. Vi skal ikke akseptere oss i denne pøbelaktige politikken fra EU, sa Orban.

mest lest