Robert F. Kennedy Jr. avslører planer for Fauci hvis han blir valgt til president

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. juli 2023 | 06:50

Demokratenes presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr. sa mandag at han vil straffeforfølge Anthony Fauci for hans handlinger under koronaviruspandemien dersom han blir valgt til president og hans justisminister fastslår at «forbrytelser ble begått».

Den demokratiske utfordreren til president Biden kom med kommentaren på «Jesse Watters Primetime» under et omfattende intervju der han ble presset på sitt konspiratoriske syn på vaksiner, hans tidligere påstander om at CIA var involvert i drapet på hans onkel president John F. Kennedy og karakteren av hans 2024-utfordring til Biden for den demokratiske nominasjonen.

Med henvisning til Kennedys bok «The Real Anthony Fauci, Bill Gates, Big Pharma and the Global War on Democracy and Public Health», spurte Fox News-verten Jesse Watters demokraten hvorfor han mener Fauci er «djevelen», og om han står ved sitt tidligere løfte om å rettsforfølge den tidligere NIAID-direktøren som president dersom han eller National Institutes of Health spilte en rolle i Wuhan-laboratorielekkasjen.

– Hvis det var forbrytelser han begikk, selvfølgelig, ville jeg be justisministeren om å tiltale ham, ikke holde av, svarte Kennedy.

Kennedy har offentlig kritisert Fauci over hans håndtering av pandemien, og har ofte utfordret den tidligere rådgiveren i Det hvite hus’ om folkehelsepolitikk og vaksiner. Kennedy sa ikke eksplisitt om han mener Fauci er skyldig i å ha begått en forbrytelse, men anklaget ham for å forårsake «mye skade» ved ikke å gjøre behandlinger mer tilgjengelige for amerikanere i de tidlige stadiene av utbruddet.

mest lest