– Det finnes ikke et alternativ til Støre i Ap

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. november 2022 | 04:14

– Normalt vil en slik nedtur som Ap opplever nå føre til skifter i partiledelsen, sier Trygve Hegnar.

Ifølge Finansavisen så har en fjerdedel av Aps velgere har forduftet på en måned.

I en sensasjonell meningsmåling fra Opinion får Ap nå en oppslutning på 16,9 prosent.

Statsministeren forklarer de dårlige meningsmålingene med krigen i Ukraina, høye strømpriser og nødvendigheten av et krisebudsjett for å unngå renteoppgang. Jeg blir gjerne upopulær for å gjøre denne jobben, sier Støre.

– Normalt vil en slik nedtur som Ap opplever nå føre til krav om skifter i partiledelsen og i regjering, men ingen tror et slikt krav kommer. Det finnes ikke et alternativ til Jonas Gahr Støre i Ap. Og i regjeringen sitter Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, som opplever en nesten like stor nedtur til 5,3 prosent på Opinions måling, skriver Trygve Hegnar på leder i Finansavisen torsdag.

– Velgerne vil ikke ha Ap og Sp, men de må slite med Ap/Sp-regjeringen i nesten tre år til, sier han.

Hegnar mener det kan bli verre hvis SV presser seg inn. Han mener regjeringen er direkte næringslivsfiendtlig, ved å øke skattene, provosere med en grunnrentebeskatning av oppdrettsnæringen, øke formuesskatten, øke utbytteskatten og øke trygdeavgiften for helt middels inntekter.

Les også: Trygve Hegnar harselerer med regjeringen: – Batterifabrikkene tar kaka

Kommentator Hege Ulstein i Dagsavisen, som normalt er særdeles positivt innstilt til regjeringen og Jonas Gahr Støre, skriver at «16,9 prosent er et avskyelig tall for Ap.

«Måling fra Opinion for Dagsavisen og Fri Fagbevegelse ble tatt opp fra 1. til 7. november, altså i dagene rett etter Halloween. Målingen viser at monstrene, gjenferdene og uhyrene fortsatte skrekkfesten med et helvetes nachspiel i Ap», skriver Hege Ulstein.

– Jeg syns også dette er kjipt, og jeg tar det personlig. Men den vondeste er å tenke på alle de der ute i partiet, de frivillige, de som står på valglister, som opplever dette som en nedtur. Men jeg ser også en vilje til samling. Vi skal stå sammen, og jobbe som et lag, sier Støre, til Dagsavisen.

Trygve Hegnar: – Støre blir oppfattet som en leder uten handlekraft

mest lest