Dyrevernere raser etter dom: Mener hund deltok frivillig i sex med mennesker

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. november 2022 | 07:46

En mann i 30-årene ble i oktober dømt i Romerike og Glåmdal tingrett, blant annet for flere av tilfeller av seksuell omgang med hunder, skriver TV 2.

Retten fant det bevist at mannen hadde seksuell omgang med minst tre forskjellige hunder over en periode på ett til to år.

Påtalemyndigheten ønsket å få mannen dømt for grov overtredelse av Dyrevelferdsloven, men tingretten mente overtredelsen ikke kunne kalles grov, skrev Romerikes Blad da dommen falt.

«Det er ingen opplysninger i saken som tilsier at hundene har tatt noen skade av overgrepene. Det er ingen opplysninger som tilsier at overgrepene er gjort på en smertefull måte. Det har ikke vært brukt tvang fra tiltaltes side, og det må legges til grunn at hundene har deltatt frivillig», skrev tingretten i dommen.

Siri Martinsen, veterinær og leder for dyrevernorganisasjonen Noah, mener det å hevde at det var noe frivillighet i dette, er fullstendig absurd.

Organisasjonen delte et utdrag av dommen på sin Facebook-side 28. oktober.

– Det er en veldig merkelig formulering av retten. Det er helt åpenbart at dyr ikke har samtykkekompetanse. Seksuelle handlinger med dyr er forbudt, fordi det alltid må sees på som et overgrep, sier Martinsen.

Mannen forklarte selv til retten at hunden deltok frivillig uten bruk av tvang, noe retten la til grunn.

Kan vi få barn med aper?

mest lest