Hagen dropper Davos: – Ingen prioritert oppgave

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. januar 2024 | 10:41

Neste uke avholdes det årlige World Economic Forum (WEF) i Davos i Sveits, Men det blir uten Orkla og Stein Erik Hagen denne gang. Han sier de vil spare pengene.

– Når vi fikk de store prisøkningene vi så gjennom fjoråret, som følge av økte råvarepriser, så satte vi oss ned i Orkla og gikk gjennom alle våre kostnadsposter. Også kostnadene ved hovedkontoret. Vi kuttet alt vi ikke måtte prioritere, og en av postene som røyk, er turen til Davos. I en dyrtid er det ingen prioritert oppgave for Orkla, sier han til VG.

Medlemskapet som Orkla har hatt i WEF er anslått å ha kostet opp mot fire millioner kroner.

– Det fremstår ikke som veldig mye, for et konsern som omsetter for 50–60 milliarder i året?

– Det er da snakk om noen millioner. Når matvareprisene stiger så mye, så må vi gjøre det vi kan for å holde kostnadene så lave som mulig. Det er det minste vi kan gjøre, når kundene opplever at det har blitt mye dyrere å kjøpe dagligvarer.

Hagen deltatt i Davos de siste tjue årene. I fjor varslet han en gjennomgang av Orklas deltakelse.

– Det er blitt for dyrt. I år betaler jeg rundt ni tusen kroner pr. døgn for et helt ordinært hotellrom her i Davos. I tillegg kommer kostnadene for reise og medlemskapet, sa Hagen i fjor.

Nå er det alstå blitt et avbrudd.

Men «familien» blir representert. Familieselskapet Canica drar til WEF.

Datteren Caroline Hagen Kjos og ektemannen Christer Kjos skal delta, sammen med leder i Canica Norge, Jan Ole Stangeland.

Datteren er en bosatt i Sveits.

WEF skriver på sine hjemmesider at temaet på det 54. årsmøtet i World Economic Forum skal fokusere på de «grunnleggende prinsippene som driver tillit, inkludert åpenhet, konsistens og ansvarlighet,» i verden i dag.

For mange er WEF selve symbolet på en globalistisk og elitistisk agenda.

mest lest