Per-Willy Amundsen: – Nordmenn som kjemper for IDF bør få medalje

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. januar 2024 | 09:07

Per-Willy Amundsen, justispolitisk talsmann i Frp, reagerer sterkt Rødts kunngjøring at de ønsker etterforskning av nordmenn som kjemper for Israel.

Kunngjøringen fra Rødt kommer i kjølvannet av en video publisert av den israelske hæren (IDF) på sosiale medier, som viser en norsk kvinne som kjemper for Israel, skriver NRK.

Videoen som er publisert av IDF i begynnelsen på desember i fjor, viser soldater fra ulike land, som på ulike morsmål viser sin støtte til den israelske hæren og deres krig mot Hamas.

Den norske kvinnen i 20-årene, har på seg israelsk uniform og bærer et gevær, og knytter neven mens hun uttaler «Sammen vinner vi, sammen er vi sterkere.»

Skjermbilde: NRK.

Utenrikspolitisk talsperson i Rødt, Stine Westrum, vil at norske myndigheter skal etterforske nordmenn som deltar i strid på vegne av Israel.

– Jeg tenker at når Israels krigsforbrytelser er så godt dokumentert, vet de godt hva de er med på, sier Westrum til NRK.

Per-Willy Amundsen, har imidlertid en helt annerledes oppfatning.

– Nordmenn som kjemper for IDF bør få medalje for sin innsats, sier Amundsen til kanalen.

– At modige soldater som risikerer sine liv i kampen mot terror, skal etterforskes uten at det foreligger en spesifikk mistanke om lovbrudd, er verken i henhold til loven eller våre demokratiske spilleregler, det er i så fall en rettsstridig forfølgelse, legger han til.

mest lest