Prinsesse Märtha Louise: Verretts uttalelser blir tatt ut av sin sammenheng

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. februar 2023 | 07:54

Prinsesse Märtha Louise mener at hun måtte slutte å representere kongehuset på grunn av noe hennes forlovede har sagt – eller på grunn av måten han blir oppfattet på – ikke på grunn av noe hun selv har gjort.

SVT -intervjuet, som også gjengis av NRK , får prinsessen også spørsmål om medaljongen som Durek Verrett selger på sine nettsider for over 2000 kroner.

Det vakte stor oppsikt da Durek Verrett fortalte at en medaljong som han solgte hadde bidratt til at han ble frisk fra koronasmitte.

– Alle sa at jeg måtte dra på sykehuset, og på sykehuset sa de at jeg måtte ta alle disse kjemikaliene, og de ville koble meg til en pustemaskin og sånt. Jeg sa nei. Åndene sier at man har det man trenger for å komme seg, sa Verrett i en video på Instagram.

– Jeg vet ikke om dere har sett den nye «optimizeren»? Jeg brukte denne som kalles «The lightbringer», for å få giften ut av systemet, sa han og viste frem medaljongen, som han selger på sine nettsider for over 2000 kroner.

I intervjuet med SVT sier prinsesse Märtha Louise nå at hun mener Verretts uttalelser blir tatt ut av sin sammenheng.

– Han hevdet at han en medaljong som han selger for drøyt 2000 kroner, gjorde at han ble frisk fra covid, sier programlederen.

– Han har ikke sagt det på den måten, svarer prinsessen.

– Hva er det han sier, da?

– Han sa at … Altså, jeg kommer ikke til å gå inn i den polemikken, for alt er tatt litt ut av sin sammenheng. Og sånn er det alltid med pressen, synes jeg.

– Men hvordan er det med medaljongen, da?

– Han sa at med mange andre ting som han også gjorde, så var den også med på å hjelpe ham. Så det var ikke sånn at det var den som helbredet ham, det har han aldri sagt, sier prinsesse Märtha Louise.

På spørsmål om hun støtter Verretts uttalelser, sier prinsessen at hun ikke står for alt han står for, men hun vil ellers ikke gå inn i diskusjonen.

 Er det slike uttalelser dine foreldre har reagert på?

– De har ikke reagert på det. De har reagert på en helhet som pressen har satt i gang, som har gjort at mange har begynt å stille spørsmål ved hans posisjon og hva han sier, sier prinsesse Märtha Louise.

– Og for å gjøre det enklere for alle, så har de valgt å gjøre det på denne måten. Eller, vi har valgt det sammen.

I intervjuet kritiserer også prinsessen media på det hun mener er en jakt på overskrifter og klikk.

Märtha Louise sier i SVT-programmet at den hun er sammen med, alltid blir kritisert. Hun sier også at Durek Verrett har blitt møtt med rasisme, og at hun nå ser på Norge på en «helt totalt ny måte».

mest lest