Salg av sex i Thailand er sjelden «menneskehandel» slik vi forstår det

Avatar photo
Oskar Jørgensen
Selvstendig næringsdrivende
Publisert 12. mars 2023 | 15:21

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

De fleste fra Norge kjenner til hvordan prostitusjon skjer – i Norge. Vi vet også om fattige kvinner som flyttes mellom landegrensene fra land i Øst Europa eller Afrika av mafiaorganiserte organisasjoner som henter jenter fra fattige land for at de skal selge sex i rike land.

Det er ingen som ikke sier slik virksomhet er menneske- handel og at det må motarbeides og foraktes av seriøse mennesker.

MEN er det menneskehandel når fattige kvinner frivillig- innen sitt eget land – gjør noe aktivt for å komme seg unna fattigdommen på den måten de kan?

Det er ingen tvil om. At det selges og kjøpes stunder for utveksling av seksuelle tjenester i Thailand også.

Men er det menneskehandel når det inngås en frivillig avtale om frivillig sex mellom to selvstendige parter i et kortvarig forhold? Selv om verdier byttes mellom hendene til partene?

I Thailand er det en stor underklasse som holdes nede av en liten (men styrtrik) overklasse. Uten utdanning vil aldri arbeiderklassen komme ut av arbeiderklassen. Og utdanning ut over basic har de fleste ikke råd til.

Men de fattige i Thailand har en annen måte å finne lykken og høyne livskvaliteten. Og denne måten er så velprøvd og bevist at familiene ofte sender sine unge døtre til turiststedene med dette formål for øye; Finn deg en farrang (utlending) som ektemann/partner.

Bevisene på at dette er vellykket har de i egen landsby for der var det flere unge jenter som dro til turiststrøkene for 20 år siden og kom tilbake til landsbyen for 15 år siden sammen med en farrang kjæreste som bygde vakkert hus til sin thaikones familie og sørget for framtiden til kvinnens barn fra tidligere ekteskap og sørget for at disse barna fikk en god utdanning.

Og i dag er området Isaan full av nye hus med glade familier der far er utlending og mor og resten av familien er thai.

Så innbakt er denne tankegangen at da universitetet i Konkien foretok en undersøkelse hos avgangselever med følgende spørsmål «Hva ønsker du å arbeide med i framtiden?»

60% av jentene som svarte: «Jeg vil gifte meg med farrang!»

Når man ser husene og virkeligheten som disse jenter lever under, er det en selvfølge at de vil gjøre hva de kan for å bedre sin tilværelse som best de kan.

Les også: Sexkjøpsloven er uttrykk for mannshat

En mulighet – som de har bevis for fungerer – er å skaffe seg en farrang ektemann. For jentene som har gjort det har ikke bare høynet egen families livskvalitet med de opplever ofte besøk og ferier i ektemannens hjemland.

Og ikke alle er inne i prostitusjon heller.

Men disse jentene må i alle fall oppholde seg på et sted der de kan treffe «farrang turister » og det gjøres på turiststedene.

Men når nyfeminister i Norge har laget en lov der det er forbudt for nordmenn å kjøpe seksuelle tjenester – også i utlandet – så skaper dette stor usikkerhet for de som inngår et kortvarig forhold (som KAN bli langvarig!). Hvis det er seksuelle forhold i bildet og mannen har flere økonomiske ressurser enn kvinnen.

La oss få fjernet den norske sexloven! Slik FpU, Unge Venstre, Unge Høyre og PION ( Prostituertes Interesse Organisasjon i Norge) ønsker.

Den loven er basert på et ideologisk mannshat fra nyfeminister og fungerer som et utrykk for menneskeforakt. De sier de prostituerte selv.

Hva koster ei «hore» i Thailand? (+)

mest lest