Biden vurderer å rive ned Israels regjering

Avatar photo
Publisert 12. mars 2024 | 09:57

USAs president Joe Biden har den siste tiden ytret seg stadig mer kritisk til Israels statsminister Benjamin Netanyahu på bakgrunn av hans krigføring mot Hamas.

Nå skal frustrasjonen være så stor at Biden-administrasjonen ser på muligheter for å kvitte seg med Netanyahu ved å rive ned den sittende regjeringen. Det skriver New York Magazine, som viser til opplysninger fra en ikke-navngitt kilde som skal være Israel-ekspert med nære bånd til amerikanske myndigheter.

– Jeg har fått seriøse spørsmål fra en person i Biden-administrasjonen om hva som skal til for å rive ned Netanyahu-koalisjonen. De var interessert i «mekanikkene», og ville vite hva vi kan gjøre for å forårsake at koalisjonen hans kollapser, forteller kilden.

Biden-administrasjonens kritiske holdning til Israel ble understreket da Visepresident Kamala Harris nylig lot seg intervjue av CBS News, som spurte «Står israelerne i fare for å miste amerikansk bistand hvis dette fortsetter?» Harris svarte: «Jeg tror det er viktig for oss å skille eller i det minste ikke blande den israelske regjeringen med det israelske folket.»

Hittil skal over 30.000 mennesker være drept i krigen mellom Israel og Hamas. Mange av de skal være kvinner og barn.

Netanyahu har ikke signalisert noe annet endepunkt for krigen enn hans ambisjoner om «total seier».

mest lest