Massivt Trump-rally: 100.000 møtte opp

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. mai 2024 | 09:22

I ukedagene er han bundet opp i det mange mener er en absurd rettssak knyttet til hysj-penger betalt til Stormy Daniels i 2016. På lørdag holdt midlertid tidligere president Donald Trump et enormt folkemøte i New Jersey. på lørdag.

Trump sa selvsikkert at han «enkelt» ville vinne New Jersey valgdagen i november.

«Vi kommer til å vinne New Jersey,» sa GOP-frontløperen til publikum til overstrømmende jubel.

Kongressmedlem Jeff Van Drew, som hyllet Trump fra scenen, kalte arrangementet det største politiske møtet i delstaten New Jersey noensinne. En talsperson for City of Wildwood sa til Associated Press at hun anslår at det var mellom 80 000 og 100 000 mennesker på demonstrasjonen, skriver Fox News.

Trump viet mye av møtet sitt til å angripe og latterliggjøre Joe Biden, som han kalte en «dust» og den «verste presidenten vi noen gang har hatt».

«Som du kan se i dag, utvider vi valgkartet fordi … vi kommer til å vinne staten New Jersey,» sa Trump. «Jeg tror vi kommer til å vinne dem alle. Over hele Amerika slutter millioner av mennesker, såkalte blå stater, seg til vår bevegelse basert på kjærlighet, intelligens og en ting som kalles sunn fornuft.»

Trump var spesielt kritisk til på Bidens håndtering av økonomi og grensepolitikk.

«Prisøkningene under Biden fortsetter å tappe over 1000 dollar fra det typiske familiebudsjettet i New Jersey hver eneste måned,» sa Trump og pekte på at prisen på alt fra pølser, til kylling, til bensin og bacon, har gått opp på grunn av inflasjon.

«På dag én vil vi kaste ut Bidenomics, og vi vil gjeninnføre MAGAnomics,» sa han. «Og vi kommer til å bringe produksjon, turisme og andre industrier tilbake til New Jersey som vi aldri har sett før.»

Trump var i storform:

«Du ser på Afghanistan-katastrofen, du ser på grensen, du ser på økonomien – realøkonomien, ikke den falske økonomien – alt som [demokratene] berører, blir til hva?» Trump spurte publikum, og fikk publikum til å rope: «Shit!»

Trump angrep også Bidens respons på Israel-Hamas-krigen i Gaza og hans påståtte samtykke til anti-israelske demonstranter på college-campus.

«Han overgir universitetscampusene våre til anarkister, jihadistfreaks og anti-amerikanske ekstremister som prøver å rive ned vårt amerikanske flagg. De ønsker å rive ned hvert eneste sted de går,» sa Trump.

Her kan dere se hele talen.

iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest