Langer ut mot YouTube: – Vi har fått rundt 200 advarsler de siste månedene

Avatar photo
Publisert 12. juni 2023 | 22:25

Jeremy Boreing, en av grunnleggerne bak The Daily Wire, mener YouTube har sviktet i sitt forsøk på å skape en arena for ytringsfrihet og fri debatt.

I en Twitter-tråd skriver at selskapet hans har mottatt rundt 200 varslinger om brudd på YouTubes retningslinjer de siste månedene.

Brudd på YouTubes reglemang for «hatefulle og nedsettende ytringer» skal være en gjenganger.

– Bare de siste 90 dagene har vi fått 104 advarsler om brudd på YouTubes retningslinjer for hatefullt innhold, skriver Boreing.

Advarslene har tikket inn på YouTube-kontoene til Daily Wire-profilene Matt WalshBen ShapiroCandace OwensMichael KnowlesAndrew KlavanBrett Cooper, og Jordan Peterson, skriver Boreing.

Nesten samtlige av advarslene skal være utstedet i forbindelse med nettverkets dekning av transpersoner og transfenomenet.

Michael Knowles og Candace Owens ble begge utestengt i syv dager etter å ha fått to «strikes» på hver sine kanaler.

Matt Walsh er blitt sanksjoner ved å få begrenset sine inntektsmuligheter på YouTube.

Jordan Peterson fikk sin første «strike» forrige måned. Tre slike «strikes» medfører utestenging fra YouTube.

Boreing frykter at selskapets bidragsytere vil miste tilgang til platformen, og viser til at The Daily Wire forrige uke fikk 157 millioner visninger på sine videoer på platformen. Det utgjør 20 millioner visninger daglig, understreker Boreing.

YouTube oppfyller ikke sitt samfunnsoppdrag

Boreing skriver at The Daily Wire og deres bidragsytere bevisst har gått inn for å stå imot radikale ideer innenfor transtematikken, og at de blant annet stiller seg kritisk til medisinsk behandling av mindreårige transpersoner.

Boreing forteller at de har fått YouTubes velsignelse til å diskutere og dekke denne tematikken, og at platformen insisterer på at de ønsker å skape rom for åpen og fri debatt, også når det kommer til kontroversielle saker.

– YouTube lever klarer ikke å oppfylle sitt samfunnsoppdrag om å skape et rom for åpen og fri debatt, for nesten hver eneste gang våre kommentatorer dekker transpersoner eller transfenomenet, så får vi advarsler eller sanksjoner mot oss, skriver Boreing.

Les også: Norsk mann åpner opp: Angrer på kjønnskorrigerende behandling

Han kritiserer også YouTube for å stemple halve den amerikanske befolkningens synspunkter som «hatefulle» og «nedsettende».

I Twitter-tråden spør også Boreing om YouTube er påvirket av ekstern innflytelse, som for eksempel fra aksjonærene BlackRock og The Vanguard Group.

– Kanskje YouTube må høre med sine investorer før de kan tillate ytringsfrihet på sin platform slik de selv hevder de ønsker? spør Boreing retorisk.

Boreing er optimistisk

Videre skriver han at The Daily Wire nekter å gi seg, at de vil fortsette å si sannheten slik den er, og at de ikke vil la seg presse ut i en digital ghetto av bøllene på venstresiden.

– Vi skal klare oss. Vi vil tilpasse oss om vi må, og vi vil fortsette kampen mot de som vil sensurere sine meningsmotstandere. Ytringsfrihet er en fundamental mekanisme for et velfungerende demokrati. Vi vil seire til slutt. Det vet jeg, skriver Boreing.

Les også: Ekspert: 4 av 5 vokser av seg «kjønnsforvirrelse»

Avslutningsvis kommer Boreing med en oppfordring til YouTube.

– Hvis YouTube virkelig tror på ytringsfriheten, så må de endre de vage og ustadige brukervilkårene sine, og slutte med den arbitrære håndhevingen av slike regler, skriver Boreing.

Relatert: iNyheters journalist Stig Even Lillestøl ble utestengt fra TikTok for å dele dette klippet, hvor eks-transpersonen Chloe Cole forteller at hun angrer på å ha undergått kjønnsbehandling. TikTok begrunnet utestengingen med at videoen var hatefullt innhold. Videoen fikk én million visninger før den ble fjernet. Det ble sendt inn klage på utestengingen, men TikTok stod fast på sin avgjørelse.

mest lest