Borgermester om hvorfor de unge stemte på AfD: – De opplever daglig hva migrasjon betyr

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. juni 2024 | 13:10

Boris Palmer (51) ble valgt til borgermester i Tübingen i 2007 for De Grønne. I 2020 ble han uavhengig, men vant likevel valget i byen. Nå har han kommentert fremgangen til AfD i EU-valget blant de unge.

Palmer er ingen sympatisør med partiet han kommenterer fremgangen til.

Ved EU-valget i Tyskland var resultatet blant unge velgere fra 18-29 år slående. De grønne falt fra 34% til 11%, AfD steg fra 5% til 16% sammenliknet med 2019.

Mandag tok Palmer til Facebook.

«De som er i kontakt med unge vet hva det dreier seg om. De er mest berørt av den generelle inflasjonen. Grønt klimavern virker ikke rimelig for dem,» innleder han og fortsetter:

«Og de opplever daglig i frontlinjen hva irregulær migrasjon betyr. De unge mennene som reiser alene endrer unges bomiljø fremfor alt. I parken, i klubben, på gata, på bussen, på stasjonen, i skolegården. De opplever at deres frykt for vold fra unge menn fra Maghreb og Midtøsten ikke blir tatt på alvor eller diskreditert som rasisme. De tør ikke lenger gå til politiet fordi de frykter hevn fra gjerningspersonene, som igjen vet godt at de har lite å frykte.»

Palmer retter også andre typer kritikk mot venstresiden:

«Dogmene av wokeness og åpne grenser kolliderer om denne livets virkelighet. Så reorienterer de seg og velger partiet som i det minste ikke skildrer deres bekymringer som dårlig og galt fra begynnelsen,» skriver han om velgerbevegelsen fra «grønne» og venstreorientert partier og mot høyre.

mest lest