Roseanne Barr eksploderer over Zelenskyj: – Han er ikke en god jøde

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. juli 2023 | 10:50

Roseanne Barr raljerte om Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs jødiske arv under et nytt intervju med Piers Morgan.

Russlands president Vladimir Putin startet invasjonen av Ukraina i februar 2022, og hevdet at krigen var ment å frigjøre den ukrainske regjeringen fra «nazisters kontroll».

Russland mener at Ukraina styres av nazister, og peker på høyreekstreme elementer i det ukrainske militæret, enda Zelenskyj selv er jødisk.

Barr, en komiker som har skapt overskrifter på grunn av sin konservative tro de siste årene, gikk hardt ut mot Zelenskyj i mandagens episode av Piers Morgan Uncensored. Morgan tilbød henne en sjanse til å forsvare sine nylige bemerkninger om Holocaust som noen tolket som fornektelse av at Holocaust skjedde, men som forsvarerne sier var klart sarkasme.

Til forsvar for sine bemerkninger sa Barr, som er jødisk, at hennes kritikere blir matet med «bullshit» 24/7 over media og at hun er i ferd med å bli gal over støtten til Ukraina midt under den russiske invasjonen, da det er en «stor fraksjon av nazister» i Ukraina, og forklarte at nazister i Ukraina drepte medlemmer av hennes familie.

– Jeg forstår ikke hvorfor alle er Ukraina, Ukraina. Vel, jeg forstår, og det er det som skremmer meg, sier hun. Folk bør våkne opp og gjøre noen undersøkelser på egen hånd i stedet for å kjøpe det som kommer over på skjermen.

Morgan responderte på Barrs holdning til Ukraina ved å påpeke at Zelenskij er jødisk og «de facto, ikke en nazist», noe som fikk Barr til å rase over den ukrainske presidenten.

– Jeg vet det, men han er ikke god! Er alle jøder like? For Guds skyld, snakk om antisemittisk! Bare fordi fyren er jøde betyr ikke at han liker jøder eller at han gjør noe godt for jødene. Jeg mener, hva så? sa Barr.

mest lest