De aller fleste ukrainere finner Zelenskyj ansvarlig for korrupsjon

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. september 2023 | 05:37

Det store flertallet av ukrainere holder president Volodomyr Zelenskyj ansvarlig for korrupsjon i landet, ifølge en ny meningsmåling.

Det viser en ny meningsmåling utført av en ukrainsk demokratitankesmie, skriver Kyiv Independent.

78 prosent av ukrainerne i undersøkelsen mener at deres president bærer direkte ansvar for korrupsjon i regjeringen og regionale administrasjoner, mens bare 18 prosent av de spurte er uenige i uttalelsen.

Eldre ukrainere virker mer krevende overfor statsoverhodet enn de unge, heter det i rapporten. Andelen respondenter som mener presidenten er ansvarlig for korrupsjon varierer fra 70% til 81% blant personer i alderen 18-29 og de over 60, henholdsvis.

I tillegg mener respondentene at korrupsjon er det største hinderet for utvikling i Ukraina – et større hinder enn krigen selv.

Undersøkelsen ble gjennomført fra 3. til 17. juli i år.

2011 ukrainere deltok i undersøkelsen. De er fordelt i alle ukrainske regioner med unntak av russisk-okkuperte Krim, Donetsk, Luhansk og Kherson.

En annen undersøkelse utført av stiftelsen og Razumkov-senteret i august viste at 55% av ukrainerne mente at Kyivs allierte bare burde gi landet militærhjelp under forutsetning av en effektiv kamp mot korrupsjon.

mest lest