Professor vil ha debatt om sex med dyr: – Kanskje ikke så skadelig for dem

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. november 2023 | 14:42

En Princeton-professor blir kritisert for å ha oppfordret sine følgere på sosiale medier til å «lese og gruble» på en «tankevekkende» tidsskriftartikkel med tittelen «Zoophilia is Morally Permissible» («Dyresex er moralsk tillatt»).

Peter Singer er professor i bioetikk ved prestisjetunge Princtons Center for Human Values siden 1999. Nylig la han ut en lenke til artikkelen på sin X-konto, skriver New York Post.

«Dette stykket utfordrer et av samfunnets sterkeste tabuer og argumenterer for den moralske tillatelsen av noen former for seksuell kontakt mellom mennesker og dyr,» skrev den 77 år gamle proffsorene om tidsskriftsartikkelen, skrevet under et pseudonym og publisert av Journal of Controversial Ideas.

«Denne artikkelen tilbyr et kontroversielt perspektiv som krever en seriøs og åpen diskusjon om dyreetikk og sexetikk,» fortsatte Singer. «Les og tenk.»

Artikkelen hevder at dyr kan samtykke til sex med mennesker, og at det kanskje ikke alltid er en skadelig opplevelse for dem.

Singer, som er vegetarianer, er mest kjent for sitt arbeid fra 1975 «Animal Liberation», som berømt argumenterer mot de fleste dyreforsøk.

En X-bruker påpekte: «Kan ikke spise dem. Kan f–k dem.»

«Ikke alle barrierer trenger å brytes ned. Ikke alle normer må stilles spørsmål ved,» erklærte en annen kritiker.

I 2001 skrev Singer et essay der han argumenterte «for at «Sex med dyr trenger ikke være grusomt. Hvem har ikke vært på en fest forstyrret av hunden som grep bena til en besøkende og kraftig gnir penis mot dem? Verten fraråder vanligvis slike aktiviteter, men privat er det ikke alle som motsetter seg å bli brukt av hennes eller hunden hans på denne måten, og av og til kan det utvikles gjensidig tilfredsstillende aktiviteter,» skal han ha skrevet.

På Facebook har Singer skrevet at han ikke nødvendigvis er enig i alt i den artikkelen han linket til på X.

Posten på X ligger i skrivende stund fortsatt ute.

mest lest