Alenemødre ønsker økonomisk hjelp til jul – menn ber om sex som betaling

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. desember 2022 | 08:33

Menn ber om skitne truser og seksuelle tjenester i retur fra kvinner som ber om julehjelp. 

Ifølge NRK så er det mange kvinner som får meldinger fra menn som vil ha seksuelle tjenester i bytte mot økonomisk hjelp. Kvinnene har lagt ut Finn-annonse, der de ber om hjelp.

Ingen ønsker å stå fram med navn.

– Man føler plutselig at man har «solgt seg», uten å være klar over det. Man føler seg skitten og sårbar, sier «Kari», til NRK.

Det som går igjen i meldingene er: Sex, bekjentskap og noen menn ønsker skitne truser.

– Man føler plutselig at man kanskje setter ungene i fare med å be om hjelp, når det er nettopp dem man prøver å beskytte oppi det hele, skriver «Kari».

Les også: Nå er det vanlige folks tur til å føle fattigdommen

Over en halv million nordmenn lever under grensen for lavinntekt. Tall fra SSB viser at 115.000 barn under 18 år lever i familier med vedvarende lav inntekt.

En annen alenemor forteller at en mann oppsøkte henne og ville være med henne på butikken for å handle inn til jul.

– Han sa han kunne handle for meg, og at jeg kunne gi ham noe kos/sex. Da blokkerte jeg ham. Det var voldsomt ubehagelig og veldig rart. Først virket han seriøs, og jeg fikk inntrykk av at han ville hjelpe. Så ville han ha sex i gjengjeld, forteller hun.

En kvinne på 19 år forteller til NRK at to ulike menn har bedt henne om å sende skitne truser til gjengjeld for julehjelpen.

– Jeg synes det er trist at folk utnytter den allerede sårbare situasjonen som jeg er satt i. Spesielt i forhold til hvor ung jeg er, når menn på 60+ tilbyr meg seksuelle tjenester. Det får meg til å føle meg skitten, skriver hun til NRK.

Cathrine Austrheim som er leder i Aleneforeldreforeningen, sier hun kjenner godt til problemet.

– Det skjer ofte, og det er nok store mørketall. Det er helt forkastelig, og viser hvordan samfunnet fremdeles har dårlige holdninger til det å være en alenemor, sier Austrheim.

Økonomer mener politikerne bløffer: – De har ikke prioritert fattige

mest lest