USAs marineminister: Fortsatt våpen-støtte til Ukraina kan bli vanskelig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. januar 2023 | 07:41

USAs marineminister Carlos Del Toro advarte onsdag om at fortsatt støtte til Ukraina vil bli vanskelig dersom våpenprodusentene ikke trapper opp produksjonen i løpet av de neste seks til 12 månedene.

Kommentarene kom på en marine-konferansen der Toro ble bedt om å svare på kommentarer fra  admiral Daryl Caudle, sjef for «US Fleet Forces Command», om at den amerikanske marinen til slutt må bestemme seg for å bevæpne seg selv eller ukrainerne, skriver Fox News.

Del Toro sa at marinen ikke var «helt der ennå», men hevdet at forsyningskjeden ville bli stresset hvis konflikten fortsetter i ytterligere seks måneder.

– Det er åpenbart at … disse selskapene har en betydelig viktig rolle framover, sier Del Toro.

– De må nå investere i arbeidsstyrken, så vel som kapitalinvesteringene som må til i selskaper får å øke produksjonen, la han til.

Under sin tale refset admiral Caudle forsvarsselskaper for å skylde på COVID-19-pandemien på manglende leveringsfrister for våpen, skriver Defense One.

– Jeg er ikke like tilgivende for den forsvarsindustrielle basen. Det er jeg bare ikke, sier han, og la til:

– Jeg tilgir ikke det faktum at dere ikke leverer det våpenet vi trenger. Alt dette om COVID, og… forsyningskjeden, jeg bryr meg egentlig ikke. Vi har alle tøffe jobber.

Del Toro sa senere at forsvarsdepartementet har jobbet «veldig, veldig tett» med industrien «for å motivere dem til å finne ut hva deres utfordringer eller hindringer er, for å kunne øke sine egne produksjonsrater».

Til dags dato har den amerikanske Kongressen godkjent nesten 100 milliarder dollar til Ukraina. Den heftige summen har fått noen republikanske lovgivere til å kreve mer ansvarlighet om hvordan pengene blir brukt.

Zelenskyj om kampene i Soledar: – Terroriststaten forsøker å late som at de har seiret, men kampene fortsetter

mest lest