Vil granske politiets økonomistyring

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. februar 2024 | 11:06

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) ber om en evaluering av politiets budsjettsituasjon og økonomistyring etter fjorårets overskridelser.

Hun peker på at selv om politiet gjentatte ganger er budsjettvinnere, så dukker det stadig opp nye kostnader som som reduserer ressursene til førstelinjetjenestene, skriver Politiforum.

– Regjeringen har gjentatte ganger bevilget store økninger til politiet, men likevel kommer det stadig på nye kostnader som spiser av penger som er ment for førstelinjen og drift ute i distrikter og særorgan, sier Mehl.

Mehl påpeker at politiet har en samlet budsjettramme på mer enn 23 milliarder kroner. Men før nyttår måtte Justisdepartementet ta på seg en regning på over 700 millioner kroner for å forhindre at politiet startet det nye året med et underskudd.

I en uttalelse til Politiforum, beskriver Mehl budsjettøkningen for 2023 som en betydelig prioritering. Samtidig uttrykker hun håp om at en grundig gjennomgang vil bidra til å gi et mer solid beslutningsgrunnlag for fremtidige prioriteringer.

Hallvard Holm Brenna, fungerende avdelingsdirektør i Politidirektoratet, opplyser til Politiforum at områdegjennomgangen vil inkludere representanter fra Justisdepartementet (JD), Finansdepartementet (FIN) og Politidirektoratet (POD).

mest lest