Eirik Jensen løslates fra fengsel

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. mars 2023 | 12:42

Den tidligere politilederen Eirik Jensen, som ble dømt til 21 års fengsel i juni 2020, er blitt stemplet soningsudyktig og løslates fra fengsel i dag.

Det bekrefter Eirik Jensens advokat, John Christian Elden.

Jensen ble dømt til 21 års fengsel i 2020 for grov korrupsjon og medvirkning til innføring av narkotika.

– Vi har jobbet over tid med denne løslatelsen, som har vært svært viktig helsemessig for Jensen, og måttet prioriteres fremfor gjenåpningsspørsmålet. Nå vil han få tid til å arbeide videre med straffesaken i fred og ro, og gjenvinne sin helse. Det er en klok avgjørelse fra Kriminalomsorgens side, sier den tidligere politilederens advokat, John Christian Elden, til VG.

Jensen er innlagt på sykehus og stemplet soningsudyktig. Løslatelsen vil i første omgang vare i seks måneder, som et såkalt straffavbrudd, skriver VG.

Etter det iNyheter kjenner til ble Jensen flyttet fra Kongsvinger fengsel for noen uker siden og har vært under psykiatrisk observasjon og oppfølging.

– Jeg er veldig glad for at Kriminalomsorgen har tatt en fornuftig avgjørelse. Det siste halvannet året har vært beintøft, Eirik har hatt det grusomt i fengselet, sier Eirik Jensens kjæreste, Ragna Vikre, til VG.

Vikre har støttet Jensen hele veien. Jensen ble til slutt ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til grov narkotikakriminalitet og grov korrupsjon.

Jensen har hele veien ment seg uskyldig. Dette skal ha påvirket hans helsesituasjon.

– Nå må han få slappet av og roet seg ned, så han får kommet seg på beina igjen, både fysisk og psykisk. Han er veldig redusert, fortsetter Vikre.

Jørgen Granberg bidro til denne saken.

Grusomt dobbeltdrap for retten: Mann fra Syria drepte sin kone og datter med hammer og kniv

mest lest