Tesla-aksjonærene stemmer ja til Musks enorme lønnspakke

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. juni 2024 | 09:34

Tesla-aksjonærene stemmer for å godkjenne en lønnspakke på 56 milliarder dollar for Elon Musk og flytte elbilprodusentens juridiske hovedkvarter til Texas, kunngjorde administrerende direktør på sosiale medier onsdag.

Musk delte nyheten på X, og takket aksjonærene for deres støtte.

Ifølge Reuters kan den overveldende godkjenningen fra aksjonærene kan dempe bekymringer om Musks fremtid i selskapet og styrke Teslas posisjon i kampen mot en rettsavgjørelse som ugyldiggjorde lønnspakken.

Det er fortsatt uklart om Delaware-domstolen vil tillate at avstemningen blir gyldig.

Resultatet av avstemningen vil bli kunngjort på et møte i Teslas hovedkvarter i Texas klokken 16:30 (21:30 GMT) torsdag. En kilde med kjennskap til den foreløpige stemmeopptellingen sa til Reuters at en kombinasjon av store institusjonelle investorer og småinvestorer sørget for et ja-resultat.

Store rådgivningsfirmaer som Glass Lewis og Institutional Shareholder Services (ISS) hadde oppfordret aksjonærene til å avvise lønnspakken, og store investorer, inkludert Norges oljefond, hadde også sagt at de ville stemme mot den.

Aksjonærene kunne endre sine stemmer frem til starten av det årlige møtet. Tesla-aksjonærene stemte også over andre forslag, inkludert flyttingen av selskapets juridiske hovedkvarter fra delstaten Delaware til Texas.

Guvernør i Texas, Greg Abbott, gratulerte Musk etter hans innlegg og ønsket Tesla velkommen til en stat uten personlig eller bedriftsbeskatning.

mest lest