Reagerer på Mette-Marit kontakt med fornærmet: – Forsøk på påvirkning?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13. august 2024 | 19:57

Søndag ble Marius Borg Høiby (27) pågrepet utenfor Skaugum og satt på glattcelle. Han ble løslatt mandag ettermiddag.

Han er kronprinsesse Mette-Marits sønn fra et tidligere forhold. Han bor og folkeregisterregistrert på Skaugum sammen med kronprinsparet.

Sønnen til Mette-Marit er nå siktet for vold mot en kvinne han har hatt et forhold til. Volden/kroppskrenkelsen skal ha skjedd i en leilighet på Frogner. Hun skal ha fått skader, det rapporterer om mulig kvelningsforsøk og skader på strupehodet. Videre skal han hun blitt slått og truet.

Han skal også ha truet henne over telefon etter at han forlot leiligheten og før han ble pågrepet, skriver VG.

Nå bekrefter Slottet at Mette-Marit har vært i kontakt med fornærmede.

– Vi ønsker ikke å gå inn i detaljer da det er privat, er kommunikasjonssjef Guri Varpes svar til pressen.

Hendelsen skal ha skjedd natt til søndag. Politiet ble varslet utpå dagen søndag og dro til leiligheten. Deretter avtalte de med Høiby å pågripe ham på Jansløkka skole.

Etter det iNyheter kjenner til skal den fornærmede ha forklart at Marius Borg Høiby hadde ruset seg i flere dager før voldsepisoden.

Etter råd fra sin forsvarer Øyvind Bratlien har Borg Høiby ikke forklart seg til politiet.

iNyheters krim-reporter Jørgen Granberg, som har lang erfaring som polititjenestmann, er det spesielt at et maktperson som er i en relasjon til en siktet tar kontakt med en fornærmet.

Politiet var da heller ikke kjent med kontakten.

– Dette er ikke opplysninger som har kommet til politiet, og vi kan derfor ikke kommentere dette per nå, sier påtaleleder Henriette Taxt Røstadli i en uttalelse til VG.

Granberg sier at sett utenfra kan dette tolkes som «forsøk på påvirkning».

– Som mor kan hun sikkert ønske at fornærmede skal trekke anmeldelsen, men Mette-Marit er ikke hvem som helst. Hun er del av kongefamilien, sier han.

Granberg sier det selvfølgelig kan være medfølelse som er motivet, men at det ikke tar seg bra ut.

Også i andre medier stilles det spørsmål ved kontakten.

– Det at en mor til en siktet har snakket med fornærmede er uvanlig. I dette tilfellet er heller ikke moren hvem som helst, kronprinsessen er en maktperson, sier VGs krimekspert Øystein Milli.

VG har også snakket med den erfarne bistandsadvokaten Gunhild Lærum

– Så lenge det ikke er kontaktforbud, så er det vel ikke ulovlig i seg selv. Om det er lurt, er noe annet, skriver hun i en sms og legger til:

– Er det forsøk på påvirkning, så er det jo straffbart, men kontakt i seg selv trenger jo ikke bety noe i strafferettslig sammenheng.

mest lest