Ny forskning: Influensere tjener nå mer enn advokater og ingeniører

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 13. september 2022 | 07:06

Unge jenter kan gjøre stor karriere på å bli en såkalt influenser på sosiale medier, der man viser frem halvnakne bilder.

Det viser en ny britisk undersøkelse.

De nye kjendisene i sosiale medier tjener nå mer per time enn advokater, regnskapsførere og programvareingeniører – og de i Storbritannia er de best betalte i verden, har forskning funnet, skriver Daily Mail.

Ifølge den britiske avisen tjener de såkalte influenserne som lever på yrket sitt over 1000 kroner timen, og 1,5 millioner kroner i året om de jobber fulltid.

Til sammenligning er dette 300 000 kroner mer i året i forhold til hva en advokat normalt tjener.

Onlyfans

Undersøkelsen tok for seg over 9000 influensere over hele Storbritannia, USA, Spania, Frankrike, Tyskland, Australia, Japan, Sør-Korea og Brasil.

Den avslørte jo mer tid skaperne bruker på å dele innhold, jo lykkeligere føler de seg. Så i tillegg til å være steinrik, er det også godt for psyken. Greit å vite….

En av de som ble undersøkt var den britiske Love Island-reality deltakeren Megan Barton-Hanson som sies å tjene opptil 8 millioner kroner i måneden på Onlyfans.com. En nettside der man kan legge ut nakenbilder og pornografisk innhold.

En annen som kan smile hver dag hun er i banken er den britiske realitydeltakeren Molly-Mae Hague som har en formue på over 60 millioner kroner på sin business, ifølge Daily Mail.

Bilder lagt ut på hennes Instagram-konto får alltid flere hundre tusen likerklikk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Molly-Mae Hague (@mollymae)

Norske jenter tjener også fett på sine selfies og halvnakne bilder.

En av dem som tjener mer enn den gjennomsnittlige advokaten eller hjernekirurgen i landet er influenseren Isabel Raad. Årlig drar hun i flere millioner kroner på sine innlegg på sosiale medier.

Ny covid-lockdown i Kina – videoer viser fullstendig kaos

mest lest