Gjør opprør mot Mitch McConnell (82): – Han er den VERSTE

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13. november 2022 | 17:04

Republikanerne må «rebrande» og «bygge noe nytt» etter at de ikke klarte å ta tilbake flertallet i det amerikanske senatet eller innfri generelle forventninger til mellomvalget i 2022, sa et av partiets yngre medlemmer i senatet, Josh Hawley lørdag.

Utspillet kom etter at demokraten Catherine Cortez Masto beseiret den republikanske utfordreren Adam Laxalt i Nevada. Dermed beholder Demokratene flertallet uansett utfall av omvalget i Georgia. Visepresidenten kan avgi avgjørende stemme om fordelingen er 50-50. Demokratene har allerede 50 senatorer, Republikanerne har 49.

Hawley mente på Twitter at det republikanske partiet «er dødt».

– Det gamle partiet er dødt. På tide å begrave det. Bygg noe nytt, skrev Hawley.

Den 42 år gamle Missouri-republikaneren er blant en yngre gruppe av republikanere i senatet som har uttrykt forbehold mot eller direkte motstand mot den nåværende republikanske senatslederen Mitch McConnell.

Hawley, en støttespiler av Trump, har vært uttalt kritisk til det republikanske partiet etter at de ikke klarte å vinne i Pennsylvania, hvor den republikanske Dr. Mehmet Oz ikke klarte å beseire John Fetterman, og i Arizona, hvor senator Mark Kelly slo Blake Masters.

«Du kan ikke forvente at uavhengige velgere stemmer republikanere med mindre du gir dem en agenda de bryr seg om,» la Hawley til i en tweet fredag.

Dagen før sa Hawley at den republikanske maskinen «tapte stort» i mellomvalgene og sa at deres lovgivende prioriteringer ikke ble støttet av det amerikanske folket.

Han mente også at republikanerne ikke klarte å presentere sine egne ideer og initiativer for velgerne og bare pekte på feil fra Demokratene.

Også senatorene Marco Rubio, Ted Cruz, Rick Scott og Cynthia Lummis, som har oppfordret til å utsette valget av republikanernes leder til etter valget i Georgia.

– Senatets GOP-lederskapsavstemning neste uke bør utsettes, tvitret Rubio og fortsatte:

– Først må vi sørge for at de som ønsker å lede oss er genuint forpliktet til å kjempe for prioriteringene og verdiene til de arbeidende amerikanerne (av enhver bakgrunn) som ga oss store gevinster i stater som Florida.»

 Flere andre republikanere, spesielt inkludert tidligere president Donald Trump, har uttrykt frustrasjon med McConnell etter tirsdagens valgresultat.

«Han er den VERSTE!» skrev Trump på sosiale medier.

Til tross for oppfordringer om utsettelse, bekreftet en GOP-assistent fra Senatet overfor Fox News at ledervalget vil fortsette som planlagt.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Renner virkelig sanden ut for Donald Trump?

mest lest