KrF-nestleder ut mot Durek: – Oppfordring til overgrep

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. desember 2023 | 08:04

KrF-nestleder Ida Lindtveit Røse oppfordrer det offentlige Norge til å distansere seg fra kommende svigersønn av kongen, basert på hans uttalelser.

–  Over tid har Durek presentert ulike ideer som er sterkt kritikkverdige. Men det som nå er lagt ut, er farlig, sier KrFs nestleder Ida Lindtveit Røse til Dagbladet.

Instagram-videoen fra Durek Verrett, forloveden til Prinsesse Märtha Louise, har utløst kraftige reaksjoner. I videoen gir Verrett råd til foreldre om å håndtere utagerende barn ved å drive ut onde vesener.

Verret oppfordret og foreldrene til å «jage bort» disse vesnene på en oppsiktsvekkende måte:

– For å stoppe dette, må du holde barnet ditt, se de rett inn i øynene uansett hvor ukomfortable de blir, og si: «Du har ikke noe makt her. Du er en svak skapning, og jeg sender deg inn i lyset.» Si dette med kraft og kjærlighet.

Artikkelen fortsetter.

Kristelig Folkeparti mener at det offentlige Norge bør ta avstand fra uttalelsene til den selvutnevnte sjamanen.

– Som småbarnsforelder syns jeg det er fullstendig uakseptabelt å komme med et slikt budskap til barn og foreldre. Han omtaler en oppførsel det er helt naturlig at barn skal ha. Å presentere slike løsninger til fortvilte foreldre er helt vanvittig, sier Røse til Dagbladet.

Verrett svarte imidlertid på kritikken under en direktesending på Instagram tirsdag.

– Dere aner ikke hvor mange sterke reaksjoner jeg får. De tror jeg prater om eksorsisme, sier han i live-sendingen, og legger til:

– Det er alltid nordmennene, det er alltid nordmennene. De er ikke utdannet eller har ikke nok kunnskap om spiritualisme. Likevel tror de at de er det, og de tror de kan si til meg hva jeg skal gjøre. Det er veldig interessant.

– Når du er i en spirituell verden må du være komfortabel med at folk ikke forstår og kaller deg navn.

Kongehuset har valgt å avstå fra å kommentere saken overfor Dagbladet.

mest lest