Trump har betydelig ledelse når Haley passerer DeSantis i siste meningsmåling

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. januar 2024 | 09:50

USAs tidligere presidenten Donald Trump har en betydelig ledelse over sine republikanske konkurrenter blant republikanske-velgere i Iowa.

Det viser den siste Des Moines Register/NBC News/Mediacom-undersøkelsen før mandagens valgkretsmøter.

Totalt sett sier 48 prosent av de sannsynlige velgere at Trump ville være deres førstevalg, 20 prosent nevner tidligere guvernør i Sør-Carolina Nikki Haley, og 16 prosent guvernør i Florida Ron DeSantis, mens resten av feltet ligger under 10 prosent.

Haleys andreplass ligger innenfor feilmarginen. Hverken hennes støtte eller DeSantis sin har endret seg vesentlig siden DMR/NBC-undersøkelsen i desember, der DeSantis hadde 19 prosent mot Haleys 16 prosent i en undersøkelse med en feilmargin på 4,4 poeng, følge CNN. Trump fikk 51 prosent i desembermålingen.

Mens flertallet av deres tilhengere sier de er entusiastiske for sine kandidater, sier bare omtrent 4 av 10 av hennes tilhengere det samme.

Trumps tilhengere er langt mer tilbøyelige til å si at de er forpliktet til sin kandidat sammenlignet med de som støtter andre kandidater. 82 prosent av de som støtter Trump sier at de har bestemt seg, en økning fra 70 prosent i desember.

Og Trumps støttespillere er likeledes mer entusiastiske for å støtte ham enn tilhengere av enten Haley eller DeSantis, viser den siste målingen.

mest lest