Nye «Giske-lag» kan dukke opp i hele landet: Hva gjør Ap?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. februar 2023 | 20:44

Trond Giske og hans Nidaros Sosialdemokratisk Forum har fått 1.000 nye medlemmer siden forrige uke.

De nye medlemmene har strømmet til etter at Giske gikk i strupen på partisekretær Kjersti Stenseng under NRK Debatten. Vedtektsendringene ble banket enstemmig gjennom i partiets landstyre tirsdag kveld.

De som er medlem i Nidaros men som bor andre steder i landet vil derfor ikke regnes som Nidaros-medlemmer når delegater til landsmøtet skal telle opp.

Det prøver nå andre å gjøre opprør mot ved å starte Giske-lojale partilag rundt om i landet.

– Denne uken har vi første møte for å starte opp Bjørgvin Sosialdemokratiske Forum for å kopiere Nidaros Sosialdemokratiske Forum til Bergen, sier Ågot Himle til Vårt Land.

Hun er en av initiativtakeren bak kloningen av Trond Giskes forums-lag til Bergen.

Nå ivrer tilhengerne av Giskes Nidaros for å starte egne sosialdemokratiske forumslag på kryss og tvers av landet, med Giske som sin uformelle hærfører, skriver Vårt Land.

– Hvorfor starter dere nytt Giske-lag?

– Jeg kaller dette for stalinisme. Det Arbeiderpartiet sentralt gjør nå er jo det samme som partiene i Øst-Europa drev med da de ikke fikk orden på folket sitt, sier Himle.

Hun får støtte fra medlemmene i Giskes støttegruppe på Facebook:

«Nå har Oslo-mafiaen og Kjerkol tatt en bestemmelse at alle medlemmer utenfor Trondheim ikke er valgbar. Så er det kanskje på tide å utvide Nidaros til å bli lokallag også andre plasser i landet», skriver Svein Erik Kristiansen på den åpne støttegruppen for Trond Giske på Facebook.

Denne uken skrev Dagbladet at Trond Giske-støttespilleren Johan Alfred Frigstad fra Arendal ønsker å starte et eget Giske-lag kalt for Nedenes sosialdemokratisk forum.

Men det spørs om det også kommer motkamper mot disse lokallagene. Hvert lokallag må nemlig godkjennes av «kommunepartiets styre».

– Om det er behov for nye lag i et kommuneparti, det er det opp til kommunepartiets styre å bestemme, sier partisekretær Kjersti Stenseng til NRK.

Balkaniseringen av Norge? (+)

mest lest