Over 350 klager til Kringkastingsrådet på Sophie Elise: NRK står ved samarbeidet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. februar 2023 | 14:17

Storm av klager, men NRK vil ikke avbryte samarbeid.

Mandag publiserte iNyheter et bilde som Sophie Elise (28) la ut på Instagram i helgen. Bildet viste influenser sammen med tidligere «Love Island» deltaker Nora Haukland (25), som også er influenser.

Haukland er også kjent som kjæresten til Marius Borg Høiby (26), som er kronprinsesse Mette Marits sønn fra et tidligere ekteskap.

Sophie Elise slettet bildet, som hadde teksten. «Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen».

Isachsen har over 580.000 følgere på Instagram.

Men før hun fikk slettet, rakk TV-personligheten og den tidligere fotballspilleren Mads Hansen å få tatt skjermbilde og spredte det viderer til sin mange følgere.

Da tok det av.

For bildet har en detalj. I sin venstre hånd holder Nora Haukland en liten pose med et hvitt pulver.

Skjermbilde Instagram

Instagram slettet Mads Hansens innlegg, men det stoppet ikke interessen og bildet har gått viralt.

Den mystiske posen i Nora Hauklands hånd. Skjermbilde Instagram

Folk har også reagert og det har rent inn med klager til Kringkastingsrådet, For Sophie Elise Isachsen er tilknyttet NRK gjennom podkasten «Sophie og Fetisha», som blir publisert hver torsdag.

– Vi har i dag snakket med Sophie Elise. Det aktuelle bildet er ikke tatt i NRK-sammenheng eller postet på noen av NRKs plattformer, så det blir ikke riktig at vi skal kommentere det, sier fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, i en e-post til nyhetsavdelingen i NRK.

– Gitt de opplysningene Sophie Elise har gitt oss, så får ikke dette konsekvenser for samarbeidet mellom henne og NRK, og podkasten kommer som planlagt på torsdag.

Det har så langt kommet mer enn 250 klager.

– Det er kanskje en håndfull ganger hvert år at det kommer over hundre klager på en sak, men dette varierer fra år til år. Rekorden er 6000 klager på en sak, om «Faten tar valget», sier sekretær for Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, til NRK.

«Kokain-bilde» går viralt på sosiale medier

mest lest