Hva har vi politi til?

Avatar photo
Dag Myhre
Studieleder Norgesdemokratene Oslo
Publisert 14. mars 2024 | 20:00

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Er det bare å passe på at ingen blir skadet under en demonstrasjon eller er vern om ytringsfriheten også politiets oppgave?

SIAN holdt en demonstrasjon foran Stortinget 9.mars.

Når det fastslås at å holde en lovlig demonstrasjon, er en viktig del av ytringsfriheten, er det da selvsagt at en såkalt motdemonstrasjon også er en del av ytringsfriheten?

Motdemonstrasjonen går jo bare ut på å lage så mye bråk at tilhørerne ikke hører det som blir sagt på den opprinnelige demonstrasjonen.

Formålet er altså å hindre ytringsfrihet til den gruppen som holder demonstrasjonen.  Kunne ikke Antirasistene holde sin egen demonstrasjon en annen dag?

Denne uviljen til politiet til å sette seg i respekt og bruke mer enn hyggelige ord for å holde lov og orden og beskytte ytringsfriheten til de som på en meget sivilisert måte holder en demonstrasjon, er helt patetisk. 

Disse motdemonstrasjonene oppmuntrer bare til det som fort kan utvikle seg til vold. 

Under SIANs demonstrasjon på Eidsvolls plass, ble vi vitne til det samme som så mange ganger før.

Politiet, i fullt anti-terror utrustning ser skremmende ut, men ingen av de hoiende og skrikene pøblene fra gatas bunnslam er særlig redde.

Politiet prøvde på en veldig hyggelig og smilende måte, å fortelle de aggressive motdemonstrantene at de måtte trekke seg tilbake til Rosenkrantzgate om de ville fortsette å skrike «Ingen rasister i gata vår» inne i øret til oss som stod der. 

Det var det ingen som brydde seg om og politiet ga med en gang opp det prosjektet. 

Jeg og en dame ble bedt om å flytte oss for vår egen sikkerhet da vi var omringet av skrikende og truende antifascister. Var det ikke nettopp vår sikkerhet politiet skulle beskytte der vi sto?

Politiets manglende vilje til å bruke sin autoritet til å sette seg i respekt ved å håndheve de reglene de selv forfektet var åpenbar. 

Inntrykket er at politiet må ha fått instrukser fra ledelsen om å være veldig forsiktig med reaksjon mot de aggressive motdemonstrantene i sterk kontrast med den brutaliteten som en kvinne som demonstrerte for ytringsfrihet for to år siden ble utsatt for. 

mest lest