Forsvarsministeren skal besøke USA

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. april 2024 | 07:23

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøker USA fra 15.-18. april.

– USA er vår nærmeste allierte, og samarbeidet mellom våre to land har blitt stadig sterkere gjennom mange år.  Jeg ser spesielt frem til å presentere det kraftige forsvarsløftet regjeringen nylig presenterte med den ferske langtidsplanen for forsvarssektoren. Europa må ta en større del av ansvaret for egen sikkerhet, og med denne opptrappingen vil Norge bidra sterkt til vår egen og alliert sikkerhet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram i en pressemelding.

I den kommende langtidsplanen planlegger regjeringen å styrke forsvaret med ytterligere 600 milliarder kroner over de kommende 12 årene.

– Norge og våre allierte står i en situasjon preget av økt uforutsigbarhet, usikkerhet og ustabilitet som trolig vil vedvare. Langtidsplanen er den viktigste for utviklingen av vår forsvarsevne på mange tiår, sier Gram.

16. og 17. april besøker forsvarsministeren ulike NATO-kommandoer i Norfolk. Han vil også møte norsk personell. 18. april møter han den amerikanske forsvarsministeren, Lloyd Austin i Washington.

mest lest