Flere elbilister opplever ofte «rekkeviddeangst»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. juni 2024 | 09:46

Det er fremdeles elbilister som har rekkeviddeangst.

Undersøkelsen Elbilisten 2024 viser at det er 17 prosent som sier de er enig eller veldig enig i at de ofte opplever rekkeviddeangst, skriver NAF i en pressemelding.

Samme spørsmål ble stilt i tilsvarende undersøkelse i 2022 og 2021. Da var det også henholdsvis 17 og 16 prosent som svarte at de ofte opplever rekkeviddeangst.

Etter dette har det vært høy fart i utbyggingen av hurtigladere. Siden starten av 2022 har det blitt doblet antall hurtigladere og det er nå over 8400 hurtigladere i Norge.

– Det er overraskende at vi ikke ser mer endring i opplevelsen av rekkeviddeangst i takt med utbyggingen av hurtigladere, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Men de aller fleste elbilister opplever ikke rekkeviddeangst. Hele 62 prosent oppgir at de er uenige eller veldig uenige i påstanden «jeg opplever ofte rekkeviddeangst».

Dessuten er erfarne elbilister mindre bekymret enn de som nettopp har fått elbil.

– Undersøkelsen viser at rekkeviddeangsten påvirkes av bilens batterikapasitet og hvor lenge du har vært elbilist, sier Christina Bu.

Av de som har kjørt elbil i mer enn fire år er det bare 13 prosent som ofte har rekkeviddeangst.

Begrepet rekkeviddeangst kom med elbilene og handler om frykten eller bekymringen for at elbilen skal gå tom for strøm før man kommer fram til destinasjonen eller neste hurtiglader.

15 300 personer har svart på NAF-undersøkelsen.

mest lest