Sigbjørn Gjelsvik legger seg flat etter kyssing med en underordnet på fest

Avatar photo
Publisert 14. september 2023 | 23:32

Det var på en sommerfest for kommunaldepartementet 18. august i fjor at kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) skal ha kysset en underordnet.

Kilder i departementet sier til NRK at sakens «delikate natur» har slitt på arbeidsmiljøet.

– Uavklarte spørsmål om både hendelsen og håndteringen er fremdeles et tema, sier en av de ansatte til NRK.

Vitner til hendelsen beskriver «råklining» mellom Gjelsvik og en kvinne som jobber i departementet.

Kvinnen selv opplyser til NRK at hun opplevde situasjonen som uproblematisk, og at hun har følt seg godt ivaretatt av departementet.

Ministeren var den eneste politikeren på festen, og skal ha sagt i åpningstalen at han til gjengjeld ville «drikke for seks personer».

Gjelsvik omtaler nå sin egen opptreden som «flau og pinlig» og «ikke i tråd med de idealene jeg forsøker å leve etter».

– Jeg utviste dårlig rolleforståelse og dømmekraft. Det har jeg også vært tydelig på til statsministeren, sier kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik til NRK.

Støre har tillit

Gjelsvik orienterte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) om episoden kort tid etter sommerfesten.

Støre sier til NRK at han har hatt «grundige samtaler» med kommunalministeren om det som skjedde.

– Det Gjelsvik har gjort er ikke akseptabelt. Han har i denne saken vist dårlig dømmekraft og rolleforståelse som statsråd og departementssjef. Jeg har gjort det klart at sånn kan ikke en departementssjef opptre overfor ansatte i departementet, sier statsministeren, og legger til:

– Og så var det viktig for meg å få avklart kvinnens situasjon. Hun har forklart til departementet at hun er godt ivaretatt, og hun har også sagt at hun ikke opplevde situasjonen som ubehagelig. Med det grunnlaget, og med hans klare forståelse for at sånt ikke går, så har jeg tillit til ham.

mest lest