Gjert kjøpt ut av sønnene: – Dette er en intern familiesak

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. oktober 2022 | 11:30

I februar slo meldingen ned som en bombe om at pappa Gjert Ingebrigtsen ikke lenger var trener for sine sønner, Jakob, Fillip og Henrik. Etter hvert ble det klart at det dreide som en dyp konflikt.

De som hadde fulgt tv-seriene om den uvanlige familien, hadde nok lagt merke til anstrengte forhold og undret seg på hvordan den gå i lengden. Gjert var oppfarende og kjeftende titt og ofte. Og de fikk nok.

Etter bruddet har de tilsynelatende ikke vært på talefot og brødrene har gått sine egen vei. Storebror Henrik har tatt over trener- og koordinator-rollen som pappa tidligere hadde. I sommer ble Jakob verdensmester på 5000 meter og tok (et skuffende) sølv på 1500 m i USA.

Nå har de også brutt de økonomiske båndene i familieselskapet Run Fast AS, melder TV 2. Fram til i høst stod Jakob, Henrik, Filip, og Gjert Ingebrigtsen som eiere med 25 prosents andel.

– Helt siden vi brøt med Gjert i begynnelsen av året så har vi sagt det viktigste for oss nå er å ta kontroll på vår sportslige og økonomiske framtid, sier Henrik Ingebrigtsen til TV 2.

– Vårt felles firma har vært sentralt i den sportslige satsningen vår fra dag til dag. Så da er det naturlig at hvis én ikke er med i teamet, så er han heller ikke med i firmaet. Så det handler egentlig bare om at de tingene vi var enige om fra starten, trer i kraft, forklarer Henrik Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen bekrefter også avtalen, men føler ikke for å utdype den interne familiehandelen.

– Dette er en intern familiesak som jeg ikke ønsker å kommentere, skriver Gjert Ingebrigtsen i sms til TV 2.

Høyre-politiker om Jan Egeland: – Den samme klamme moralismen og offermentaliteten

mest lest