Bill Gates kommer med spådom for kunstig intelligens i fremtiden

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. november 2023 | 11:45

Microsoft-grunnlegger Bill Gates kommer med spådom for kunstig intelligens i fremtiden, og hevdet at hver person snart vil ha en «robot-hjelper».

Gates spår at alle vil ha en AI-drevet personlig assistent innen 5 år.

– I nær fremtid vil alle som er online kunne ha en personlig assistent drevet av kunstig intelligens som er langt utover dagens teknologi, sier Gates, ifølge Fortune.

– Agenter er smartere. De er proaktive – i stand til å komme med forslag før du ber om dem, sier Microsoft-grunnleggeren.

Gates-kommentarer kommer etter hvert som AI-teknologien fortsetter å utvikle seg raskt, med nye plattformer som OpenAIs ChatGPT som har vunnet mainstream popularitet det siste året. Mens Gates erkjente at «programvaren fortsatt er ganske dum», vil den virkeligheten «endre seg fullstendig» i løpet av de neste fem årene.

Teknologi milliardæren hevdet at i utgangspunktet alle vil ha en personlig assistent som er flink til å utføre tilsynelatende enhver oppgave, og peker på potensialet for teknologien til å planlegge blant annet ferier for brukerne.

– Når du blir spurt, vil den anbefale ting å gjøre basert på dine interesser og eventyrlyst, og den vil bestille reservasjoner på den typen restauranter du vil like, sa Gates.

Han hevdet at teknologien vil ha omfattende bruksområder for å gjøre livet enklere, utføre mer komplekse oppgaver enn brukere av nåværende stemmeassistenter er vant til.

mest lest