Bygger mur av containere for å stoppe migranter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. desember 2022 | 05:31

Guvernøren i Arizona bygger en mur av shippingcontainere for å stoppe migranter.

Siden august har entreprenører jobbet for Doug Ducey, Arizonas republikanske guvernør, med å bygge en mur av shippingconteinere langs delstatens sørlige grense.

Målet er å stanse migrantene som kommer fra Mexico. Ducey går av som guvernør i januar, og nå har han hastverk med å få jobben gjort, skriver BBC.

Føderale myndigheter har gjort det klart at muren er ulovlig og at byggingen må stanses.

Det var Donald Trump som gikk til valg på at det skulle bygges en mur mot Mexico. Grensen mellom USA og Mexico er på over 3 000 kilometer. Under Trumps tid som president ble det bygget litt over 700 kilometer med mur.

Da Joe Biden tok over som president etter Trump, gjorde han det raskt klart at arbeidet med muren skulle stanses. Guvernør Ducey mener Biden-administrasjonen har sviktet dem og at de derfor må ta saken i egne hender for å stanse ulovlig innvandring.

Så langt i år har over to millioner migranter blitt pågrepet langs den sørlige grensen, som er en økning fra tidligere år.

Planen til Ducey er at det skal plasseres ut rundt 3 000 shippingconteinere langs den sørlige grensen for å tette hullene i muren. Prosjektet skal ha en prislapp på 95 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mehl: Vil ikke ha «uforholdsmessig» flere migranter til Norge enn til nabolandene (+)

mest lest