FTX-grunnlegger nektet kausjon på Bahamas

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. desember 2022 | 01:30

En dommer på Bahamas nektet FTX-grunnleggeren Sam Bankman-Fried kausjon under en høring på tirsdag etter at han mandag ble arrestert for svindelanklager, ifølge Insider.

Dommeren sa at den tidligere administrerende direktøren og grunnleggeren av kryptoutvekslingsplattformen utgjorde en flyrisiko og varetektsfengslet ham til februar.

Myndighetene på Bahamas arresterte Bankman-Fried denne uken, etter en forespørsel fra amerikanske tjenestemenn. En amerikansk føderal kriminell tiltale som ble offentliggjort på tirsdag, siktet Bankman-Fried for flere punkter, inkludert wire-svindel, hvitvasking av penger og brudd på kampanjefinansiering.

Securities and Exchange Commission i USA innleverte også sivile anklager mot Bankman-Fried på tirsdag, med påstand om at han lurte investorer og svindlet kunder.

Bankman-Fried fortalte retten at han vil kjempe mot utlevering tilbake til USA, ifølge Reuters. Påtalemyndigheten på Bahamas hadde bedt om at han ble nektet kausjon hvis han gjorde det.

Bankman-Fried trakk seg fra sin rolle som administrerende direktør i FTX i forrige måned etter at kryptobørsen begjærte konkurs etter å ha møtt en likviditetsklemme på flere milliarder dollar. Anklagere for Southern District of New York hevder at Bankman-Fried løy for investorer siden starten av selskapet og misbrukte kundemidler.

FTXs nye administrerende direktør, John J. Ray III, vitnet i en høring i US House Financial Services Committee på tirsdag at det var «ingen journalføring overhodet» angående selskapets økonomiske disposisjoner under Bankman-Frieds ledelse.

FTX-grunnlegger ga penger til venstre-liberale medier før konkursen

mest lest