Endrer retnings­linjer etter sex-saker

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. februar 2023 | 19:24

I kjølvannet av metoo-sakene som red offentligheten fra 2017 og utover, sprakk også en sak om ukultur på Politihøgskolen. Nå tar de grep.

Det var en forskningsrapport i 2020 fortalte om festing samt at instruktører under treningsleirer skal ha hatt seksuell omgang med kvinnelige studenter.

— Jeg fikk høre om festkultur – og om såkalt «knulle-torsdag» ved B3-leir (bachelor politiutdanning – operativ trening under leiropphold i tredje år). Instruktører beordret til undervisning i leir skal ha hatt seksuell omgang med kvinnelige studenter. Dette opprører meg, sa daværende politidirektør Benedicte Bjørnland.

Nå Politihøgskolen (PHS) gjort flere endringer i retningslinjer og funksjonsbeskrivelser knyttet til studiene og leiropphold i bachelorutdanningen. På tirsdagens styremøte fikk styret en orientering om endringene, skriver Khrono.

Nå er det blant annet forbudt å drikke alkohol på leirene. Instruktører og studenter skal ikke feste sammen eller bli med inn på hverandres rom.

— Det har vært noen saker som har vist det nødvendig for oss å stramme noe mer til og være tydelige på regelverket, sier rektor Nina Skarpenes.

— Vi har sett at det er en sårbarhetsrisiko knyttet til å være borte hjemmefra og å være i leir over en lengre periode der studenter og instruktører er på samme sted, fortsetter hun.

Det blir også klargjort at det gjelder alkoholforbud:

«Studenter skal ikke medbringe, eller drikke, alkohol under leiroppholdet. Dette gjelder både i og utenfor leirområdet», heter det.

Balkaniseringen av Norge? (+)

mest lest