Russland innkaller til ekstraordinært møte

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. februar 2023 | 07:18

Det russiske parlamentet innkaller til et ekstraordinært møte den 22. februar, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Ifølge russiske senatoren Vyacheslava Timchenko vil møtet handle om innføringen av lover om «innlemming av nye russiske regioner». Disse dokumentene bør vedtas innen 1. mars, sa han til Ria Novosti.

Møtet skal holdes bare to dager før årsdagen for invasjonen av Ukraina den 24. februar, og det er ventet at Russland vil kunne trappe opp angrepene mot nabolandet.

Hasteinnkallingen kommer dagen etter at Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, advarte mot at Russlands president, Vladimir Putin, ikke kommer til å gi seg med det første og at en ny offensiv allerede kan ha startet, skriver NTB.

– Vi har allerede sett starten. Vi ser at Putin nå sender inn tusener på tusener av soldater og aksepterer veldig store dødstall og store tap, men legger press på ukrainerne, sa Stoltenberg under en pressekonferanse mandag.

I slutten av september ble det holdt folkeavstemninger i Folkerepublikkene Donetsk og Lugansk, i Kherson- og Zaporizia-regionene, der et flertallet av velgerne stemte for å bli med i Russland, ifølge russiske myndigheter.

Russland forbereder luftangrep med jagerfly

mest lest