Kjell Erik Eilertsen er kandidat som INP-leder

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. februar 2024 | 17:45

Men han har selv foreslått en annen kandidat.

Kjell Erik Eilertsen meldte seg inn i INP i slutten av 2022. I 2023 ble han innvalgt til kommunestyret i Bærum. Under uroen i INP som kom til overflaten i desember ble han lansert av Rainer Prang fra Halden INP som en potensiell ny leder. Da avviste Eilertsen det offentlig.

Også like etter Owe Ingemann Waltherzøes avgang i januar gikk Eilertsen ut på Facebook og sa at han nok ikke var en god lederkandidat «nå», og viste til at han hadde hatt noen uheldige utspill på sosiale medier som ville hefte ved ham.

Men i et podkastintervju med undertegnede på iNyheter, bekrefter Eilertsen at det er sendt inn forslag på ham som lederkandidat til valgkomiteen. Og han bekrefter at han ønsker seg partilederrole i INP

Eilertsen er klar til valgkamp for å bli ny leder.

I podkasten, som ble spilt inn torsdag, og som kommer ut fredag kveld, gir Eilertsen sin analyse og visjon for landet og for norsk politikk. Det han tar til orde for en konsekvenspolitikk og realisme, i tråd med det INPs program slik det allerede ligger.

Eilertsen mener INP er på god vei til å bygge parlamentariske, demokratiske strukturer. I februar avholdes det årsmøte i fylkene der nytt mannskap skal velges. Det legger så grunnlag for deltakere til det ekstraordinære landsmøte 16. mars der nye vedtekter skal vedtas.

Det ordinære landsmøtet skal være til våren, og det er da en ny ledelse skal velges, inkludert et helt nytt sentralstyre.

Men Eilertsen blir ikke den eneste kandidaten. Fungerende leder Joar Nesse, har også erklært lyst til å bli den nye, valgte lederen av INP.

Og andre kandidater kommer trolig til å bli spilt inn.

Eilertsen sier at han vil respektere det resultatet som landsmøtet kommer frem til og at han ikke har noen problem med å være sentral i en annen posisjon enn som leder skulle noen andre vinne kampen.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Patologisk altruisme på utstilling i Drammen (+)

mest lest