Værmeldingen for 17. mai har snudd

Avatar photo
Publisert 15. mai 2023 | 15:06

Prognosene for 17. mai-været har endret seg til det verre.

– Jeg skal være ærlig. Ingen av landsdelene har trukket det lengste strået i år. 17. mai blir den dagen i uken med kjipest vær, sier vakthavende meteorolog Eirin Walstad Ristesund ved Meteorologisk institutt til NTB.

Nord:

Nord-Norge vil få temperaturer på rundt 5 grader, med vind og regn.

– Nord for Lofoten blir det regn, regn og atter regn. Morgenen begynner med opphold i øst, men fra 10–11-tida blir det regn resten av dagen. Aller mest blir det midt på dagen når alle er ute og går, sier Ristesund.

Snøgrensen går ned til 200 meter utover dagen, så det kan bli hvitt i høyden.

Fra Lofoten og sørover blir det mer vind enn regn. Selve Lofoten får liten kuling. Resten av Nordland får regnbyger med gløtt av opphold utover dagen og rundt 7 grader.

Verst i Trøndelag

– Trøndelag har trukket det korteste strået. Her blir det stiv kuling og regnbyger rett inn Trondheimsfjorden fra nordvest, og det kan bli blaff av sterk kuling på kysten. Det blir også kjølig, med 5–7 grader. Mest regn blir det sør for Trondheimsfjorden, sier meteorologen.

Les også: Gode råd til 17. mai: Slik har du sex i bunad

I Trondheim blir det både vind og regn, med en temperatur på 5–7 grader. Snøgrensen går ned til 500 meter, men kan gå lavere utover ettermiddagen og kvelden. Møre og Romsdal får omtrent det samme været med litt mindre vind.

Vest:

Natt til 17. mai vil snøgrensen ligge ned til 200 meter på Vestlandet. Ristesund advarer russen mot å kjøre i høyden, da det blir kaldt og snø.

– Sammenlignet med resten av landet blir det greit på Vestlandet. Her blir det stort sett opphold med litt frisk bris på kysten, men det blir ikke spesielt varmt, sier Ristesund.

Øst:

Østlandet får stort sett opphold med muligheter for sol innimellom. Det blir frisk bris utsatte steder og temperaturer på rundt 12 grader. Ristesund forklarer at det blir hustrig i Ytre Oslofjord og ber folk være oppmerksomme hvis de skal ut i båt.

Sør:

– Det er egentlig ingen som får det helt fine været på dagen. Men må jeg velge, blir det kanskje Kristiansand som får minst vind og litt høyere temperaturer. Gamle Aust-Agder får også ganske bra vær i indre strøk, sier hun.

Sørlandet for øvrig får 12–15 grader med vind langs kysten og stort sett opphold.

mest lest