Krypto-gigant har sagt opp over 1.000 ansatte

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. juli 2023 | 06:17

Kryptobørsen Binance kutter store deler av arbeidsstyrken i møte med etterforskninger og regulatoriske restriksjoner.

Binance står ovenfor føderale etterforskninger og regulatoriske restriksjoner både i USA og internasjonalt, skriver Wall Street Journal fredag.

Over 1.000 personer har blitt sagt opp i løpet av de siste ukene. Før nedbemanningen hadde Binance en global arbeidsstyrke på 8.000 ansatte, ifølge avisen.

«Mens vi forbereder oss på den kommende store oppgangsperioden, har det blitt tydelig at vi må ha fokus på konsentrasjonen av talenter i hele organisasjonen for å sikre at vi forblir fleksible og dynamiske. Dette er ikke en sak om å justere størrelsen, men heller om å reevaluere om vi har riktig talent og ekspertise i kritiske stillinger», uttalte en talsperson for Binance.

Det ble kjent tidlig i juni at USAs finanstilsyn saksøker kryptobørsen.

Toppsjef Changpeng Zhao saksøkes av det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC).

Den kinesiske kryptobørsen er anklaget for å drive en ulovlig børstjeneste i USA.

SEC mener at Binance og Zhao har misbrukt kundenes innskudd og sendt dem til et separat selskapet som eies av Binance-gründeren Changpeng Zhao. Ifølge SEC skal selskapet Sigma Chain, som eies av Zhao, ha drevet med ulovlig handel får å få det til å se ut som Binances handelsvolumer var høyere enn de faktisk var, skriver Finansavisen.

mest lest