Trump tiltalt i Georgia

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. august 2023 | 05:49

Statsadvokaten i Georgia mener tidligere president Donald Trump prøvde å endre valgresultatet i delstaten.

Tirsdag morgen norsk tid er Donald Trump tiltalt for fjerde gang. Statsadvokat Fani Willis i delstaten Georgia mener han prøvde å endre valgresultatet i 2020.

Tiltalen mot Trump består av elleve tiltalepunkter, ifølge Reuters.

Flere andre er også tiltalt i saken, blant annet hans tidligere allierte Rudy Giuliani og Mark Meadows, melder Reuters.

Trump hevder at tiltalene mot ham er politisk motivert.

– President Trump vil fortsette å jobbe seg gjennom dette maktmisbruket, sier hans valgkampanje i en uttalelse etter at tiltalen ble kjent.

I en uttalelse tidligere natt til tirsdag kalte de tiltalen «vrøvl».

– Willis har på strategisk vis utsatt etterforskningen sin for å prøve å påvirke presidentvalget i 2024 og skade Trumps kampanje mest mulig. Alle disse korrupte forsøkene fra Demokratene vil feile, skriver de.

I en epost som ble sendt ut til økonomiske bidragsytere kort tid etter midnatt kaller Trump saken «et fjerde forsøk på valginnblanding på Demokratenes vegne, i et forsøk på å beholde Det hvite hus i skurke-Joes hender og sette hans sterkeste motstander i 2024-valget i fengsel.»

Trump-allierte mener også at statsadvokat Fani Willis utsatte etterforskningen slik at hun kunne gjøre mest mulig skade på Trumps valgkamp i 2024, skriver NTB.

Det kom flere motstridende meldinger mandag.

Dokumentet ble kort publisert på et nettsted som tilhørte en domstol i Fulton County, Georgia og plutselig fjernet uten forklaring.

Reuters klarte ikke umiddelbart å finne ut hvorfor dokumentet først ble fjernet.

Trump er allerede tiltalt for å ha forsøkt å omgjøre valget i 2020, håndtering av graderte dokumenter og for å ha betalt Stormy Daniels for å holde munn om en affære mot ham.

Donald Trump er klar favoritt til å bli republikanernes presidentkandidat til det neste valget i 2024.

mest lest