Radbrekker Lööf: – Symbol på den ufyselige moralismen i Sverige

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. september 2022 | 19:39

Torsdag ble det kjent at leder for Centern, Annie Lööf, trekker seg. Det skaper få tårer på norsk høyreside.

Høyre-politiker og aktiv med samfunnskritikk på Facebook, Simen Sandelien, omtaler avgangen som «en veldig god nyhet».

– Hvis man skal peke på en enkeltfaktor det siste tiåret – utenfor svenske medier – som har hatt veldig stor ødeleggende effekt på Sverige, er det naturlig å peke på den politiske gjerningen til Lööf, skriver han.

Sandelien mener Lööf blir stående som «symbol på den ufyselige moralismen som har opprettholdt den vanskelige svenske åsiktskorridoren.»

Han referer til det brutte valgløftet hennes fra 2018 om at hun aldri ville støtte en regjering med utspring fra venstresiden. Det er et av de mest «eklatante eksemplene på velgersvik i noe vestlig demokrati i nyere tid,» skriver han.

Artikkelen fortsetter.

– Hennes bisarre vilje til å ofre alt av kjerneverdier for eget parti med det ene formål å hindre innvandringspolitisk reform i Sverige, vil gi henne et sørgelig politisk ettermæle som bare vil svekkes ytterligere i takt med at problemenes sanne omfang åpenbarer seg, skriver han.

Sandelien mener Annie Lööf knapt har noe begrep om hvordan et menneskelig samfunn virker fra et sosialt og kulturelt perspektiv.

Simen Sandelien. Foto: Privat

Han mener en video fra 2014 «synliggjør hennes vanvidd». I den tar Lööf til orde for at det godt kan være plass til 30 millioner innvandrere.

Der det som om innvandring for henne bare er et spørsmål om plass, skriver han og mener man i den avtroppende partilederen ser en politiker som «skaper et fantasibilde av verden i sitt eget hode og som utformer politikk for å møte dette bildet.»

– Man ser en politiker som villig papegøyesnakker ideologiske vrangforestillinger skapt av trender i mediebildet. Men man ser ikke et menneske som er i stand til å tenke selv eller et menneske som er interessert i virkeligheten. Sverige som samfunn bør feire denne dagen, avslutter han.

Innlegget har fått mange reaksjoner. I kommentarfeltet til Sandelien er folk enige.

– Et gjennomført usympatisk, intellektuelt uærlig og selvmoraliserende menneske som for all fremtid, sammen med Stefan Løfven og Reinfeldt, vil bli stående som selve symbolet på Sveriges undergang, sier en.

Videoen Sandelien viser til kan sees her.

mest lest