Rand Paul truer med å etterforske Fauci

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. september 2022 | 03:54

Rand Paul hevdet at regjeringen har godkjent COVID-19-vaksiner, uten å ta hensyn til tidligere infeksjoner. Han vil vite om noen i vaksinekomiteene får royalties fra legemiddelselskapene.

Senator Rand Pau. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia/Lisens

Senator Rand Paul, anklaget offentlige helsemyndigheter for å evaluere COVID-19-vaksiner ved å unnlate å ta hensyn til folks tidligere infeksjoner.

Rand Paul antydet at det kunne være en grunn til dette.

Paul sier at medlemmer av regjeringens vaksinekomité ikke har avslørt, om noen har mottatt royalties fra selskaper som lager vaksinene, og sa at hvis det republikanske partiet (GOP) tar kontroll over Senatet i novembers mellomvalg, vil de etterforske saken, ifølge Fox News.

«Vi har spurt deg, og du nektet å svare på om noen i vaksinekomiteene får royalties fra legemiddelselskapene,» sa Paul til  Anthony Fauci under en høring i Senatets onsdag.

«Jeg spurte deg sist, og hva var svaret ditt? Vi trenger ikke å fortelle deg det. Vi har krevd dem gjennom offentlighetsloven. Men jeg sier deg dette, når vi får ansvaret, skal vi endre reglene, og du må røpe hvor du får royaltyene dine fra, fra hvilke selskaper, og hvis noen i komiteen har en interessekonflikt, skal vi finne ut av det. Det lover jeg deg.»

Er Norge blitt et kakistokrati?

mest lest