Sendte hundre flyktninger på døren til Kamala Harris

Avatar photo
Publisert 15. september 2022 | 21:18

Torsdag morgen ankom to busser fylt med migranter nabolaget til visepresident Kamala Harris.

Ifølge Fox News skal over 100 flyktninger ha blitt plukket opp i Texas for så å ha blitt sendt til Washington, D.C. Dette skal være et stunt utført av Greg Abbott, guvernøren i delstaten Texas som grenser til Mexico.

Abbott har nylig uttrykket bekymring over at grensebyene i Texas er overveldet av store mengder flyktninger som vil inn i USA. Nå mener Abbott at de liberale delstatene og de som sitter med makten i Washington trenger å se konsekvensene av flyktningkrisen med egne øyne.

Over hundre flyktningene fra Venezuela, Uruguay, Colombia og Mexico ankom torsdags morgen like ved visepresident Kamala Harris bolig i Washington, D.C.

En journalist forsøkte å få Harris til å kommentere på saken, men ble avvist.

Fox News intervjuet noen av migrantene som ble sendt til Washington. De skal ha sagt at de selv opplever grensen mellom Mexico og USA som åpen, noe som strider mot uttalelsene visepresident Harris kom med for noen dager siden. Harris skal nemlig ha sagt i et intervju søndag at grensen er sikret, og at migrasjonspolitikken simeplthen trenger forbedringer.

Stempler stuntet som skammelig

Også i New York ankommer busser fullstappet med migranter. Søndag tok myndighetene i New York imot en buss med minst 44 flyktninger. Denne bussen ble sendt til New York av Oscar Leeser, ordfører i El Paso, Texas.

Manuel Castro jobber ved ordfører Eric Adams kontor i New York. Castro anklager guvernøren i Texas for å bruke flyktningene som et politisk våpen mot sine meningsmotstandere.

Les også: Xi Jinping og Putin i møte: Vil jobbe for at både Kina og Russland får mer innflytelse

– Slik oppførsel er skammelig, og vi fordømmer det å bruke mennesker i nød som et politisk redskap, skal Castro ha sagt, ifølge Fox News.

Brad Lander, som også jobber for Eric Adams administrasjon i New York, sier at de nå har tatt imot over 1.500 migranter som de har blitt tilsendt med busser fra Texas. Lander sier dette tærer på byens ressurser, og at de nå sliter med å forsørge migrantene med mat, tak over hodet og juridisk assistanse. Lander sier de nå vurderer å bruke hoteller for å håndtere bussaksjonen som Texas utfører.

Abbott står på sitt

Greg Abbott tar ikke til seg kritikken som han får rettet mot seg fra Eric Adams kontor i New York. Han står på sitt og kaller Adams administrasjon for hyklere.

– Adams har sagt at de ønsker ulovlige migranter velkommen, men nå som vi sender migrantene opp til New York, så blir de progressive helt forfjamset og klarer altså ikke å håndtere pågangen, sier Abbott til Fox News.

Guvernøren fra Texas sier at når folk omsider forstår utfordringene Texas står overfor med tilstrømmingen av ulovlige migranter ved grensen, så vil kanskje Biden ta affære og sikre grensen.

Nå blir rekkevidden på elbilen din kortere

mest lest