Sp-ordfører åpner for regjerings-exit

Avatar photo
Publisert 15. september 2022 | 21:58

– Vi har ikke levert det vi lovet i energipolitikken. Det overskygger alt annet, for det har så dramatiske konsekvenser for folk, sier fungerende ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp).

På spørsmål om hva som skal til for at Sp vil revurdere sin regjeringsdeltagelse, så svarer Hausken til VG at hun ikke vet om partiet hennes kan leve med den energipolitikken som føres av regjeringen i dag.

Hun sier at det ikke er Senterpartiets energipolitikk som regjeringen fører nå.

– Vi må bare prøve å gjøre det beste ut av det, og jeg håper jo virkelig regjeringen kommer på banen og viser handlekraft. Det verste for våre bedrifter, som folk her ikke kan akseptere, er ulikhetene mellom landsdeler som i utgangspunktet burde hatt like konkurransevilkår, sier hun til VG.

Hausken frykter både at bedrifte går konkurs, og at næringslivet må flytte et annet sted. Rogaland tilhører nemlig strømregionen Sørvest-Norge, som har vært aller hardest rammet av prissjokket, samtidig som Nord-Norge og Midt-Norge slipper unna prisgaloppen.

På Stavanger Aftenblads siste kommunevalgsmåling sank Senterpartiet fra 4,8 til 1,9 prosent.

Les også: Strømprisene kan sette en stopper for alpinsesongen

Hausken sier at hun har forståelse for at folk er sinte, fortvilet og skuffet over regjeringen. Likevel har hun fortsatt tro på partileder Trygve Slagsvold Vedum.

– Vi har ennå ikke lagt frem vårt første budsjett. Vi trenger drahjelp fra sentralt hold for å gjøre et godt valg her.

Når VG påpeker at den forrige regjeringen hadde fire statsråder fra Rogaland, så spør de Hausken om ikke hun mener Rogaland Senterparti har nok kompetente folk som kunne sittet i regjering. Til det sier Hausken at hun synes Geir Pollestad godt kunne vært i regjering.

Radbrekker Lööf: – Symbol på den ufyselige moralismen i Sverige

mest lest