Risikerer opp til 25 år i fengsel

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. september 2023 | 08:25

Hunter Biden risikerer opptil 25 års fengsel.

Det kommer frem i rettsdokumenter torsdag.

Hunter står overfor tre kriminelle tiltalepunkter, deriblant falsk forklaring ved kjøp av skytevåpen, som har en strafferamme på maksimalt opptil 10 års fengsel, en bot på 250.000 dollar, og tre års prøveløslatelse, skriver Fox News.

Den andre tiltalen: Falsk uttalelse relatert til informasjon som kreves oppbevart av en føderal våpenforhandler. Strafferammen er opptil fem års fengsel, en bot på 250.000 dollar og tre års prøveløslatelse.

Det tredje tiltalepunktet: Besittelse av skytevåpen av en person som er en ulovlig bruker av eller avhengig av narkotika, som kan medeføre opp til maksimalt 10 års fengsel, en bot på 250.000 dollar og tre års prøveløslatelse, ifølge dokumentene.

Hunter Bidens anklager kommer etter en tilståelsesavtale kollapset i juli. På den tiden var han forventet å erklære seg skyldig for å unnlatelse å betale inntektsskatt, som en del av en avtale for å unngå fengsel i skytevåpen-saken.

Nyheten om anklagene kommer midt i en riksrettsgranskning av president Biden. Kevin McCarthy, speaker i Representantenes hus, sa tirsdag at republikanerne i Representantenes hus har «avdekket alvorlige og troverdige påstander om president Bidens oppførsel» som vil tjene som grunnlag for en riksrettsgranskning.

– I dag instruerer jeg komiteene i Representantenes hus om å åpne en formell riksrettsgranskning av president Joe Biden, kunngjorde McCarthy på Capitol tirsdag. «Dette logiske neste skrittet vil gi våre komiteer full makt til å samle alle fakta og svar for den amerikanske offentligheten.»

Hunter Bidens advokat, Abbe Lowell, kritiserte torsdag republikanerne for det han sa er «upassende og partisk innblanding i denne prosessen» etter at anklagene ble avslørt.

– Som forventet tok påtalemyndigheten ut tiltale i dag som de mente ikke var berettiget for bare seks uker siden, etter en fem år lang etterforskning av denne saken, sier Lowell, ifølge Fox News.

– Bevisene i denne saken har ikke endret seg de siste seks ukene, men det har MAGA-republikanernes urettmessige og partiske innblanding i denne prosessen, sier Lowell.

– Hunter Bidens besittelse av en uladd pistol i 11 dager var ikke en trussel mot offentlig sikkerhet, men en anklager, med all den tenkelige makt, bøyer seg for politisk press utgjør en alvorlig trussel mot vårt rettssystem, fortsatte han.

mest lest