Britiske og franske kystvakt «samarbeider» med smuglerbåter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. november 2022 | 05:00

Britiske og franske kystvaktskip samarbeider med smuglerbåter i Den engelske kanal for «overlevering» av smuglerbåter som bringer ulovlige innvandrere til Storbritannia.

Daily Mail avslører samarbeid mekkom britiske grensevakter og franske kystvakt kapteiner, for å bringe ulovlige innvandrere til Storbritannia.

I flere radiosamtaler på søndag morgen, kan man høre Frankrikes maritime politi kontakte britiske kystvaktskip for å ordne overleveringen av båter som frakter migranter utenfor Kent.

Samtalen mellom fartøyene antyder at den franske kystvakten rutinemessig fører migrantbåter fra den franske kysten til møter med britene midt i kanalen, som deretter setter passasjerene om bord i båter for å bringe dem inn i Dover.

Avsløringene kommer samtidig som innenriksminister Suella Braverman møtte sine franske kolleger for å bli enige om en avtale som hun håper vil stoppe kanalbåtene som har brakt 40.000 migranter til Storbritannia i år, noe som forårsaker en krise mens innenriksdepartementet sliter med å håndtere det store antallet nyankomne, mange fra Albania.

Artikkelen fortsetter.

De tre radiosamtalene mellom de franske og britiske kystvakten fant sted mellom klokken 10 og 11 britisk tid på søndag.

De begynner med at kapteinen på et fransk kystvaktskip ringer den britiske kystvakt båten Defender for å si: «Vi har nettopp krysset inn i ditt område.»

Den franske offiseren gir en kartreferanse som viser at han befinner seg på den fransk-engelske sjøgrensen i Kanalen.

«Vi har god oversikt over dette (migrant)fartøyet. Vi kommer til å …. sørg for at det ikke er sjøtrafikk å forstyrre. Vi vil la migrantfartøyet gå litt lenger,» svarer den britiske kystvakten til den franske offiseren.

«Jeg forstår at vi har en overlevering med deg,» svarer den franske offiseren.»

Britiske båten er enig, og ber det franske skipet om å «forbli i område til en kan starte ombordstigningen».

Den franske båten er også i samtale, med et annet britisk kystvaktfartøy «BF Hurricane».

«Vi er på vei og kommer med en båt med migranter. Er du klar til å motta dem eller ikke?,» sier den franske offiseren.

«Vi har nettopp fått et nytt oppdrag, men det er et annet fartøy på vei med en ETA (estimert ankomsttid) på omtrent 20 minutter,» svarer den britiske båten.

Storbritannias innenriksminister: Dette er en «invasjon»

mest lest