Jordskjelv på Vestlandet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. januar 2024 | 08:19

Det har blitt registreret et jordskjelv utenfor norskekysten ved Vestland tirsdag morgen.

Jordskjelvet inntraff kl. 05.40 og er for øyeblikket målt til 3,8 på en dybde av 12,1 kilometer, ifølge Jordskjelvstasjonen i Bergen.

– Det er for tidlig å si noe om styrke og hvor skjelvet har vært. Men det har gått et sted på Vestlandet. Skjelvet er blitt registrert på målestasjoner i hele landet, helt til Kautokeino, sier Matilde Sørensen professor i seismologi ved Universitetet i Bergen, til Bergensavisen.

– Det ser ut som det er del som har merket det i hele området nord for Bergen, sier Mathilde Sørensen, professor i seismologi ved Universitetet i Bergen, til TV 2.

Hun forteller til kanalen at det ikke er veldig uvanlig med merkbare jordskjelv på Vestlandet.

– Det er et område der vi har en del jordskjelv og vi hadde det sist i november. Da hadde vi et skjelv lenger nord på 3,9 som også mange merket god, sier Sørensen.

Bergens Tidende, som var først ute med å omtale skjelvet, skriver at de har mottatt tips fra flere personer langs kysten som har kjent skjelvet.

– Jeg ble livredd. Hele bygningen jeg bor i på Laksevåg ristet, og det gjorde også sofaen jeg lå på, sier Janne Printzlow til BT.

Synnøve Solbakken på Vale i Kvinnherad, merket også skjelvet godt.

– Jeg satt i stua mi, drakk morgenkaffe og leste avisen, da kjente jeg et kraftig jordskjelv, sier hun til VG.

– Jeg kjente at stolen beveget seg og det klirret i glasskapene. Det var en skremmende opplevelse fordi jeg fikk tid til å tenke, «når skal det stoppe?»

Vest politidistrikt informerer NTB om at de ikke har mottatt noen meldinger angående skader relatert til jordskjelvet.

mest lest