Knuser Trump på ny måling

Avatar photo
Publisert 16. januar 2024 | 19:35

Av de republikanske presidentkandidatene, er det Nikki Haley som har best sjans til å vinne mot president Joe Biden i 2024, viser en fersk måling fra CBS News.

Denne uken gikk startskuddet for det republikanske nominasjonsvalget med mandagens valg i delstaten Iowa.

Tidligere president Donald Trump har lenge vært storfavoritt til å vinne nominasjonsvalget i Iowa, og gikk seirende ut med hele 51 prosent oppslutning.

Florida-guvernør Ron DeSantis havnet på 21 prosent, mens eks-guvernør for Sør-Carolina og tidligere FN-ambassadør Nikki Haley fikk 19 prosent oppslutning.

Etter at Chris Christie, Vivek Ramaswamy og Asa Hutchinson har valgt å trekke seg, er det bare tre sannsynlige kandidater igjen som slåss om den republikanske nominasjonen.

Den nye CBS-målingen viser at alle de tre republikanske kandidatene leder over president Joe Biden i en såkalt match up-måling. Målingen tar utgangspunkt i et hypotetisk presidentvalg mellom Biden og en gitt republikansk kandidat.

Men selv om Donald Trump foreløpig er republikanernes soleklare favorittkandidat, er det Nikki Haley som ligger best an til å vinne i et presidentvalg mot Joe Biden.

– Det er Nikki Haley som har den største ledelsen med åtte prosentpoeng over president Biden med 53 mot 45 prosent, sier CBSs programleder Margaret Brennan på «Face the Nation».

Ledelsen til både Trump og DeSantis, som er på henholdsvis 2 og 3 prosentpoeng, er begge innenfor feilmarginen, ifølge Brennan.

DeSantis vil også slå den sittende presidenten i et hypotetisk valg, med 51 prosent oppslutning mot Bidens 48 prosent.

Les også: Verden må forberede seg på Trump (+)

Målingen viser og at 50 prosent vil stemme for Trump, mens 48 prosent vil stemme på Biden. Det er dermed bare to prosentpoeng som skiller de to fra hverandre.

Målingen ble gjennomført i forrige uke med underkant av 3000 respondenter. Feilmarginen ligger på 2,5 prosentpoeng.

Årsaken til at Haley ligger bedre an til å slå Biden enn det Trump gjør, er at hun appellerer i større grad til moderate og uavhengige velgere, ifølge CBS.

mest lest